Hlavní obsah

Předseda argentinské fotbalové federace nepochybuje, že Scaloni zůstane

Předseda argentinského fotbalového svazu Claudio Tapia nepochybuje, že trenér Lionel Scaloni bude po zisku titulu mistra světa na reprezentační lavičce pokračovat. Novinářům to řekl na pondělní tiskové konferenci v San Juanu.

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Argentinský kouč Leonel Scaloni a Lionel Messi s trofejí po návratu z MS do Buenos Aires.

Článek

Tapia prohlásil, že se Scalonim mají ústní dohodu. "Oba držíme slovo. Nepochybuji, že bude pokračovat," uvedl předseda asociace.

Čtyřiačtyřicetiletý Scaloni převzal reprezentační výběr v roce 2018, kdy nahradil Jorgeho Sampaoliho. Loni s týmem vyhrál Copu América, letos ovládl i utkání jihoamerických mistrů s evropskými šampiony z Itálie. Na MS v Kataru sice jeho svěřenci na úvod překvapivě podlehli Saúdské Arábii, ale pak v čele s nejlepším hráčem turnaje Lionelem Messim dokráčeli až k titulu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finálového utkání MS Argentina - FrancieVideo: Česká televize

Tapia připomněl, že po osmifinálovém vyřazení na MS 2018 v Rusku zdaleka nepanovala na jmenování Scaloniho shoda. "Devětadevadesát procent lidí si tehdy myslelo, že jsme nevybrali dobře, nebo že jsme dokonce zešíleli. Ale mužstvo s tímto trenérem už fanouškům přineslo tolik radosti," konstatoval Tapia.

Reklama