Hlavní obsah

Putin je hajzl. Klub vyhodil trenéry, měli jiný názor na válku na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válka na Ukrajině trvá už více jak tři měsíce a mimo jiné i stále ovlivňuje sportovní dění. Valná většina ukrajinských sportovců, ale i například trenérů, konflikt samozřejmě odsuzuje a Rusko v něm označuje za agresora. Najdou se však i výjimky. Například trenéři týmu do 19 let klubu FC Kryvbas Vitalij Vicenec a asistent Stanislav Djačenko byli za odlišný postoj ke konfliktu vyhozeni.

Fotbalový klub FC Kryvbas propustil trenéry, kteří měli odlišný postoj k válce na Ukrajině. Ilustrační foto.

Článek

Druholigový klub ze středoukrajinského města Krivoj Rog FC Kryvbas uvedl ve svém oficiálním prohlášení na webových stránkách, že se rozhodl ukončit spolupráci s trenérem týmu do 19 let Vitalijem Vicenecem a jeho asistentem Stanislavem Djačenkem, protože měli jiný názor na válku.

„FC Kryvbas má jasnou a jednoznačnou proukrajinskou pozici. Ukrajina je suverénní nezávislý stát. Rusko je agresor, ruská armáda jsou lupiči, vrazi a násilníci," stojí mimo jiné v prohlášení, kde je jasné stanovisko klubu v podstatě poté shrnuto do tří slov: Putin je hajzl.

Klub jakýkoliv jiný pohled na situaci neuznává. „Jsme přesvědčeni, že ti, kteří mají jiný názor, nemají místo v naší velké rodině Kryvbasu," uvedl s tím, že z tohoto důvodu se rozhodl ukončit spolupráci s výše zmíněnými trenéry.

Vicenec je bývalý ukrajinský mládežnický reprezentant, který strávil část své klubové kariéry v Šachtaru Doněck a teprve loni převzal svou trenérskou roli v Kryvbasu. Tento incident s trenéry však není na Ukrajině první.

Už dříve byl odsuzován bývalý legendární reprezentant Anatolij Tymoščuk, který stále setrvává ve funkci asistenta trenéra v ruském Zenitu Petrohrad. Ukrajinská fotbalová asociace mu za to odebrala všechny ukrajinské trenérské licence a tituly, které v zemi získal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články