Hlavní obsah

Válka fotbalových hvězd! Jdi do háje! vzkázal „zrádci“ Součkův spoluhráč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská fotbalová ikona Anatolij Tymoščuk odmítl odsoudit invazi do své rodné země a dál působí jako asistent kouče fotbalistů Petrohradu. To nemůže překousnout útočník West Hamu Andrij Jarmolenko, který popsal, že se oba bývalí reprezentační spoluhráči vzájemně poslali do "patřičných míst".

Foto: @ZoryaLondonsk, Twitter

Andrij Jarmolenko (vlevo) s Anatolijem Tymoščukem.

Článek

Válka na Ukrajině, ať už se to někomu líbí, nebo ne, zasahuje i do oblasti sportu. Ruští a běloruští sportovci byli vyloučeni z řady sportovních soutěží, sportovci z jiných států, včetně těch z Ukrajiny, se rozhodli opustit zemi agresora. Najdou se však i výjimky. Tou, která mnohým leží v žaludku, je Tymoščuk, rekorman v počtu reprezentačních startů za Ukrajinu, který dál vesele působí u fotbalistů Petrohradu.

Už minulý měsíc Ukrajinská fotbalová asociace navrhla zbavit bývalého vynikajícího hráče trenérské licence a řady ocenění, která za svou kariéru získal se Šachtarem Doněck, protože dál „spolupracuje s klubem agresora." Součkův spoluhráč z West Hamu, útočník Jarmolenko, měl s Tymoščukem celkem blízký vztah. Společně mezi lety 2009 až 2016 hrdě reprezentovali svou zem v národním týmu. Teď už je však jejich přátelství minulostí.

„Jak se ti v noci spí?" napsal prý Jarmolenko Tymoščukovi. „Nespím," odpověděl mu stroze. Následoval telefonát, ve kterém si to bývalý hráč Bayernu Mnichov chtěl s útočníkem Kladivářů vyříkat. „Býval jsi pro mě vzorem, teď už nejsi nic," řekl Jarmolenko. „Na to konto mi jen řekl, ať jdu do pr****, tak jsem ho tam poslal taky, a tím pro mě skončil," uzavřel Jarmolenko.

Reklama

Související témata: