Hlavní obsah

Rekordman a legenda Sparty zkusí trenérskou roli

Praha

V padesáti zažije trenérskou premiéru u dospělých. Jiří Novotný se od počátku prosince ujímá třetiligového SK Rakovník, týmu, který je v rozehrané a přerušené soutěži třetí od konce, čtrnáctý.

Foto: Martin Gregor, FAČR

Jiří Novotný (vlevo) působí i u fotbalové reprezentace do 21 let, vpravo Tomáš Zápotočný.

Článek

O trenérský post se slavný sparťan, který má domácích titulů coby hráč čtrnáct,  tedy jako nikdo jiný, bude dělit s Tunisanem Mohamedem ben Hassenem,

„Rakovník je pro mě nová výzva v mé kariéře. Samozřejmě mám i další povinnosti v reprezentaci U21 či ve Vestci (coby hráč v I. A třídě), ale na spolupráci s kolegou Ben Hassenem se moc těším. Prvotním úkolem bude mužstvo pořádně poznat, proto začne zimní příprava už 7.12., abychom měli dostatečný čas vše vyladit na start soutěže," říká pro web rakovnického klubu Novotný, který s Tunisanem bude nástupcem Martina Pulpita.

Novotný navíc vyfasuje funkci klubového ředitele. S Ben Hassenem, který jako trenér působil i ve své domovské zemi, ale dobře zná i českou realitu a jazyk, se potkal v nižších domácích soutěžích.

„Role Jirky Novotného bude větší než jen trenérská. Chceme využít jeho kontaktů v českém fotbalovém prostředí a jeho obrovských zkušeností, proto se stává sportovním ředitelem klubu," vysvětlil předseda klubu Marek Tvrz.

Podle něj byl Tunisan od počátku také klíčovým člověkem ve spolupráci s novým zahraničním partnerem klubu, společností KSG, za níž stojí Abdulmouti Kaaki.

„V plánu majitele KSG je výrazně ukotvit Rakovník na fotbalové mapě," říká Ben Hassen.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: