Hlavní obsah

Rekordmana přesvědčil k návratu do reprezentace prezident

Akkra

Před dvěma dny ohlásil konec v národním týmu. Stačily však dva dny a jeden telefonát od prezidenta a všechno je jinak. Ghanský fotbalista Asamoah Gyan vzal své rozhodnutí zpět a figuruje v předběžné nominaci pro africký šampionát.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Dva dny po ohlášeném konci v reprezentaci vzal ghanský fotbalista Asamoah Gyan rozhodnutí zpět a figuruje v předběžné nominaci pro africký šampionát.

Článek

Třiatřicetiletý Gyan, který je rekordmanem v počtu vstřelených branek v národním týmu, v pondělí oznámil konec reprezentační kariéry kvůli tomu, že ho v roli kapitána nahradil Andre Ayew. Bývalému hráči Udine, Rennes či Sunderlandu pak zatelefonoval prezident země Nana Akufo-Addo a vyzval ho, aby názor přehodnotil. "Žádost prezidenta jsem nemohl ignorovat," uvedl Gyan.

Útočník Kayserisporu hraje za ghanskou reprezentaci od 17 let. V dresu "Černých hvězd" nastoupil ke 106 zápasům a vstřelil rekordních 51 gólů, jeden z nich Česku v utkání základní skupiny mistrovství světa 2006 v Německu. Za národní tým hrál Gyan naposledy v roce 2017.

Africký šampionát se letos uskuteční místo tradičního zimního termínu poprvé v létě, od 21. června do 19. července v Egyptě. Počet účastníků se rozšířil ze 16 na 24.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.