Hlavní obsah

Robinho nesmí kvůli odsouzení za znásilnění opustit rodnou Brazílii

Bývalý hvězdný fotbalový útočník Robinho nesmí kvůli odsouzení za hromadné znásilnění v Itálii opustit rodnou Brazílii. Tamní soud projednává možnost, že by si odseděl devítiletý trest ve své vlasti. Robinho musí podle agentury AP do pěti dnů odevzdat cestovní pas.

Foto: Victor R. Caivano, ČTK/AP

Bývalý brazilský fotbalista Robinho.

Článek

V roce 2017 byl Robinho v Itálii odsouzen za to, že o čtyři roky dříve v době působení v AC Milán znásilnil společně s dalšími pěti muži na diskotéce dvaadvacetiletou albánskou dívku. Jeden z jeho přátel dostal také devítiletý trest vězení a společně měli oběti zaplatit odškodné 60.000 eur (1,6 milionu korun).

Loni v lednu trest potvrdil Nejvyšší italský soud a na bývalého hráče Realu Madrid nebo Manchesteru City byl vydán mezinárodní zatykač. Robinho je od roku 2020 v Brazílii a italské úřady požádaly o jeho vydání, přestože to největší jihoamerická země nedělá.

Nyní devětatřicetiletý Robinho byl zázračným dítětem brazilského fotbalu, Real ho ze Santosu koupil v 18 letech. V průběhu kariéry získal ligové tituly ve Španělsku (s Realem), Itálii (s AC Milán), Turecku (s Basaksehirem) a Číně (Kuang-čou Evergrande). Za brazilskou reprezentaci odehrál 100 zápasů a vyhrál s ní Copu América.

Reklama

Související témata: