Hlavní obsah

Ronaldo? Na MS nic nepředvedl, Zlatý míč si nezaslouží, tvrdí rival z Barcelony Xavi

Barcelona

Portugalský záložník či útočník Cristiano Ronaldo je žhavým adeptem na zisk Zlatého míče, tedy trofeje pro nejlepšího fotbalistu planety za letošní kalendářní rok. Díky skvělým výkonům a nasbíraným trofejím v dresu Bílého baletu se o Portugalcově prvenství takřka nepochybuje, najdou se ale tací, kteří by mu trofej nedali. Podle záložníka Barcelony Xaviho Hernándeze si Ronaldo vítězství nezaslouží, protože na MS v Brazílii nic nepředvedl.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Získá Cristiano Ronaldo počátkem příštího roku další trofej?

Článek

Vítězem Zlatého míče se na galavečeru v Curychu 12. ledna stane jeden z trojice Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Lionel Messi (Barcelona) nebo právě Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

„Na světovém šampionátu toho Ronaldo moc neukázal. A v tomto roce to byl klíčový turnaj," má jasno zkušený středopolař katalánského týmu. „S Realem sice získal trofeje a nastřílel mnoho gólů, avšak v Brazílii působil hodně ospale. A co je víc než mistrovství světa?" dodal Xavi v rozhovoru pro španělský list Sport.

Čtyřiatřicetiletý Xavi zároveň připustil, že v létě byl blízko odchodu z Barcelony do zámořské MLS. Z chystaného angažmá v New York Red Bulls ale sešlo poté, co ho nový trenér Barcelony Luis Enrique přesvědčil, aby zůstal.

„Minulou sezónu jsem zakončil rozčarovaný, nechtěl jsem dál sedět na lavičce a sledovat důležité zápasy. Když nastal čas přebudovat mužstvo, myslel jsem, že musím odejít. Po rozhovoru s trenérem jsem ale změnil rozhodnutí a zůstal. V Barceloně chci být až do roku 2016," dodal Xavi.

Kdo získá Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa?
Cristiano Ronaldo
47,3 %
Lionel Messi
19,8 %
Manuel Neuer
32,9 %
Celkem hlasovalo 18964 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid