Hlavní obsah

Ronaldo opět řádil. Nejprve gól z přímého kopu, poté přenechal penaltu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třízápasovém střeleckém mlčení se zase naplno připomněl. Hvězdný Cristiano Ronaldo se velkou měrou podílel na výhře saúdskoarabského An-Nasru, kterému se v závěru zápasu povedlo otočit duel s Abhou na 2:1. O vyrovnání se z přímého kopu postaral právě pětinásobný držitel Zlatého míče, v závěru zápasu navíc exekuci penalty přenechal parťákovi z útoku, který se nemýlil.

Foto: An-Nassr

Cristiano Ronaldo a jeho radost po vstřelené brance.

Článek

Z pohledu An-Nassru se jednalo o důležité vítězství. Vedoucí celek tabulky Al-Ittihad totiž znovu nezaváhal a po 21. kole se i nadále drží na čele s náskokem jediného bodu. Situace paradoxně mohla být ještě veselejší. Dvanáctá Abha sahala proti nabitému An-Nassru po senzaci, která ve finále nebyla daleko od skutečnosti.

Jednobrankové vedení totiž vydrželo až do 78. minuty, kdy se zase naplno natěšeným divákům předvedl nestárnoucí Ronaldo, který oprášil dávnou vizitku bombarďáka z přímých volných kopů. Parádní rána nártem z přibližně sedmadvaceti metrů od branky znamenala vyrovnání a také obrovskou radost osmatřicetiletého hvězdného hráče, kterému se značně ulevilo. Nutno ale dodat, že hostujícímu brankáři příliš nepomohla trojčlenná zeď.

To ale nebylo zdaleka vše. V 86. minutě si domácí vybojovali pokutový kop a dalo se očekávat, že se k exekuci postaví tradiční jméno – Ronaldo. Opak byl pravdou a nejeden fanoušek byl překvapen. Rodák z Madeiry totiž penaltu přenechal parťákovi z útoku Brazilci Andersonovi Taliscovi, který aktuálně druhému celku saúdskoarabské nejvyšší soutěže vystřelil tři body za vítězství 2:1.

Po zápase se směrem k Ronaldovi opět snášely pochvaly. Jednak se po dlouhé době prosadil z přímého kopu, mnozí ocenili i ne zrovna tradiční přenechání pokutového kopu. S páskou kolem bicepsu se zkrátka zachoval jako pravý kapitán.

Pro lídra ofenzivní řady An-Nassru Ronalda se jednalo o devátý gól v lize, k tomu přidal další dvě asistence. V čele tabulky o krále střelců se nachází patnáctibrankový Abderrazak Hamdallah z Al-Ittihadu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín