Hlavní obsah

Skandál! Dva fotbalisté zfalšovali PCR testy a už si nezakopou

Důvěřuj, ale prověřuj. Tímto heslem se řídí amatérská fotbalová soutěž v Rakousku, která odhalila u dvou hráčů týmu Fortuna 05 falešné PCR testy. Fotbalistům se tato lest s padělaným potvrzením o provedeném PCR testu vymstila a z klubu byli před mistrovským zápasem proti Alt-Ottakring vyhozeni.

Foto: krone.at/Reinhard Holl

Ali Saadeddin odhalil dva falešné PCR testy u dvou hráčů klubu Fortuna 05

Článek

Ve Vídni platí čím dál přísnější koronavirová omezení, která přirozeně vstupují do hry také ve fotbalových soutěžích. I hráči amatérské 2. regionální ligy musejí dvakrát týdně doložit informace buď o prodělané nemoci, očkování nebo předložit potvrzení o negativním PCR testu.

Dva hráče z týmu PHH Fortuna 05 to však přestalo bavit. Očkování odmítli a na testy se jim také příliš chodit nechtělo, tak se rozhodli, že je zfalšují. Jenže narazili. Předsedovi klubu Alimu Saadeddinovi se jejich potvrzení nezdála, a proto kontaktoval laboratoř, která je měla vystavit.

Odpověď zněla jasně. „Toto jsou jasné falzifikáty. Tito lidé u nás nebyli a naše certifikáty navíc už mají jinou podobu," uvedl lékař z testovací laboratoře. Saadeddin nelenil a oba hráče nahlásil na policii za vědomé ohrožování svých spoluhráčů. „Pro mě je to záměrná hrozba pro tým, pro kterou nemám pochopení," uvedl.

„Podvodníci u nás nemají místo, nechci je už ve Fortuně vídat," dodal.

Reklama

Související témata: