Hlavní obsah

Skandální los fotbalového poháru. Svazový sekretář předvedl nevídaný kousek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podezření a různé konspirační teorie kolem losovacích procedur nekvetou jen v Česku a potažmo tuzemském fotbalu. Velké pozdvižení v posledních dnech vyvolalo i losování fotbalového poháru ve Švédsku, které je mimochodem příštím soupeřem Česka v baráži o MS 2022.

Generální sekretář švédského fotbalového svazu Hakan Sjöstrand.

Článek

Švédské pohárové soutěže mužů i žen už dospěly do finálové fáze, takže nešlo už o los soupeřů, nýbrž o to, kdo bude mít ve finále výhodu domácího prostředí. V losovací nádobě mužských finalistů byly míčky týmu Hammarby a Malmö FF, už žen pak ležely v osudí kluby Rosengard a Häcken.

Losovacího aktu se ujal generální sekretář švédského svazu Hakan Sjöstrand a z jeho počínání se rychle stal menší skandál. V jednu chvíli totiž vzal jeden z míčků do ruky, prohlédl si ho, následně ho vrátil do nádoby a po lehkém zamíchání vytáhl definitivně druhý míček.

Video se rychle stalo ve Skandinávii hitem na sociálních sítích. Sjöstrand ale popíral, že by udělal cokoliv nekalého. Spekulace o možném ovlivnění losu odmítal.

„Pokud někdo věří, že je za tím nějaká konspirace, tak to musím ostře odmítnout," řekl generální sekretář listu Aftonbladet.

A co mělo vytažení a následné vrácení míčku znamenat? „Byl to nejspíš spontánní pohyb v situaci, kdy jsem stál, míchal míčky a zároveň do toho jsem mluvil," vysvětloval.

Jeho „přehmat" se týkal losování ženského finále, v němž bylo přiřknuto domácí prostředí týmu Rosengard. Zástupci hostujícího Häckenu, byli ve svých vyjádřeních k situaci opatrní.

„Jenom Hakan (Sjöstrand) může odpovědět na to, proč míček vytáhl a dal ho pak zase zpět. Všichni jsme asi viděli, že tohle udělal. My samozřejmě věříme, že všechno proběhlo správně," uvedl Fotbollskanalen klubový manažer Häckenu Marcus Jodin.

Související témata:
  1 : 1 Plzeň - Ostrava 1 : 1 81. min Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  1 : 2 Slovácko - Slavia 1 : 2 82. min Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  0 : 5 Ml. Boleslav - Sparta 0 : 5 78. min Živě
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.