Hlavní obsah

Škoda, že se ti nepovedlo se zabít! Drsná slova, která pro fotbalistu znamenají konec

Při hře se v hráčích mísí různé emoce, které občas na hřišti vyventilují. Často to odnese jejich soupeř. Jenže některé výroky jsou už opravdu přes čáru. Dost drsná slova na adresu skotského fotbalisty Davida Coxe údajně vyřkl hráč z týmu Stenhousemuir Jonathan Tiffoney.

Foto: @NotThe_OldFirm, Twitter

Fotbalista David Cox při jednom z tréninků

Článek

Fotbalový útočník druholigového skotského týmu Albion Rovers David Cox oznámil, že ve dvaatřiceti letech končí s fotbalem. Zranění? Ne, „psychický teror" od jednoho z hráčů. Cox na svém facebookovém účtu zveřejnil emotivní video, ve kterém tvrdí, že odstoupil ze zápasu se Stenhousemuirem poté, co se stal terčem urážek ze strany Tiffoneyho.

Fotbalista v minulosti přiznal, že trpěl depresemi a úzkostmi a že se pokusil o sebevraždu. Svůj příběh se rozhodl zveřejnit proto, aby podpořil ostatní, kteří se s podobnými problémy potýkají, nebát se vyhledat odbornou pomoc. Už v prosinci roku 2019 se po svém návratu na hřiště stal terčem posměšků od některých spoluhráčů či fanoušků.

V tu dobu také poprvé přemýšlel, že s fotbalem skončí, ale nevzdal to. Teď ovšem utrpěl další ránu, která se zdá definitivní. „Už mě to nebaví poslouchat," uvedl s tím, že někteří situaci zlehčují, ale že jemu to stále ubližuje. „Mělo se ti povést se zabít hned napoprvé," řekl mu údajně Tiffoney.

Ke slovnímu napadení mělo dojít ve chvíli, kdy Cox seděl na lavičce náhradníků a Tiffoney byl na hřišti kousek od něj. Klub Stenhousemuir v prohlášení uvedl, že zahájil vyšetřování toho, co si hráči mezi sebou řekli.

Albion vydal také prohlášení, ve kterém svého hráče podpořil a nabídl mu pomoc. „Zdraví, bezpečnost a pohoda všech lidí, kteří jsou s týmem spojeni, je pro nás nesmírně důležitá," uvedl skotský klub, který se Stenhousemuirem bojuje o záchranu ve druhé skotské lize.

Reklama

Související témata: