Hlavní obsah

Smutná zpráva. Český reprezentant Macko podlehl zákeřné nemoci

Most/Praha

Velká tragédie zasáhla malý fotbal a celý český sport. Reprezentant a dlouholetá opora mosteckého klubu David Macko zemřel. Ve věku 28 let podlehl zákeřné nemoci. O smutné zprávě informoval prostřednictvím sociálních sítí superligový celek Gamblers Most.

Foto: @reprezentacemalyfotbal, Facebook

Reprezentant v malé kopané David Macko zemřel, bylo mu 28 let.

Článek

„S obrovskou bolestí v srdci vám musíme oznámit, že nás dnes v ranních hodinách navždy opustil spoluhráč a především kamarád, David Macko. Byl to veselý kluk se srdcem na správném místě. Naše vzpomínky jsou s tebou a děkujeme za to, kým jsi pro nás byl," píše se na facebookovém profilu superligového celku Gamblers Most.

Macko byl stabilním členem české reprezentace v malé kopané. Pomohl k bronzu na mistrovství Evropy 2016 v Maďarsku a také se podílel na zlatu z Continental Cupu 2019 v Tunisku, připomíná web Asociace malého fotbalu České republiky.

Že se malá kopaná musí vyrovnat s velkou ztrátou potvrzují i slova někdejšího prvoligového kanonýra Luďka Zelenky, generálního manažera české reprezentace v malé kopané.

„Byl to hodný kluk, který nezkazil žádnou srandu. V mostecké partě jsem ho bral jako takového tmeliče, který ty blázny dával do kupy. Měl vůdcovské sklony, přestože šlo o tiššího kluka. Pro mě byl příkladný bojovník, který nedával okázale najevo, jak bojuje, ale cítil jsem z něj, že nechá na hřišti vždycky všechno," uvedl Zelenka pro mostecký deník.cz.

Macko si na podzim připsal tři poslední starty v Superlize, v nichž zaznamenal tři vstřelené branky.

Reklama

Související témata: