Hlavní obsah

Sparťan Wilfried se poprvé dostal do nominace Pobřeží slonoviny

Výkony v dresu pražské Sparty vynesly útočníkovi Bonymu Wilfriedovi premiérovou pozvánku do fotbalové reprezentace Pobřeží slonoviny. Ve výběru účastníků mistrovství světa tak nahradí mimo jiné Didiera Drogbu a Salomona Kaloua z Chelsea, kteří tentokrát "Slony" neposílí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bony Wilfried

Článek

Jednadvacetiletý Wilfried by měl být už na pondělním srazu národního týmu, ale v ten den ještě sparťané hrají ligu v Olomouci. Sparta i hráčův agent Dalibor Lacina se proto snaží, aby mohl vyrazit až po utkání na Hané.

"Dojednáváme s vedením tamní reprezentace, aby mohl vyrazit až po pondělním utkání. Věřím, že se nám to podaří domluvit k oboustranné spokojenosti," sdělil dnes ČTK sparťanský personální ředitel Jakub Otava.

Wilfried je v posledním roce klíčovým hráčem Sparty. V této sezoně nastoupil v lize k osmi utkáním, v nichž dal šest branek. Prosazuje se i v evropských pohárech.

Jeho výkonů si všiml i nový trenér Pobřeží slonoviny Francois Zahoui a povolal ho na kvalifikační zápas o účast na africkém šampionátu v roce 2012 proti Burundi, hraný v sobotu 9. října. Wilfried se tak v týmu sejde mimo jiné se Seydouem Doumbiou, který ve čtvrtečním utkání Evropské ligy se Spartou pomohl CSKA Moskva k výhře dvěma góly.

Reklama

Související témata: