Hlavní obsah

Stanciu dal desátý gól v sezoně a s nováčkem čínské ligy sahá po titulu

Bývalý slávista Nicolae Stanciu pomohl gólem udržet fotbalistům Wu-chan Three Towns naději na titul v čínské lize. Rumunský záložník se svou desátou brankou v soutěži podílel na vítězství 2:0 nad FC Če-ťiang.

Foto: Wu-chan Three Towns

Nicolae Stanciu (uprostřed s číslem 43) hrdinou Wu-chan Three Towns!

Článek

Wu-chan má před sobotním posledním kolem v čele tabulky stejně bodů jako Šan-tung Tchaj-šan. Obhájce titulu si dnes připsal kontumační výhru 3:0 nad Mej-čou, jež kvůli řadě hráčů nakažených covidem-19 nedokázalo postavit mužstvo.

Wu-chan Three Towns může získat titul coby nováček nejvyšší soutěže. V posledním kole se utká s osmým Tchien-ťinem. Mistrovský Šan-tung čeká zápas proti šestému Pekingu Kuo-an.

Foto: Wu-chan Three Towns

Nicolae Stanciu (vpravo) v dresu Wu-chan Three Towns.

Už dnes se rozhodlo o sestupu osminásobného šampiona čínské soutěže a dvojnásobného vítěze asijské Ligy mistrů FC Kuang-čou, který se v posledních letech potýkal s velkými finančními problémy. V nedávné minulosti za tým hráli hvězdní Brazilci Robinho či Paulinho a mužstvo vedli Marcello Lippi, Fabio Canavaro nebo Luiz Felipe Scolari. Nyní má čínského trenéra a na soupisce pouze domácí hráče.

Reklama

Související témata: