Hlavní obsah

Superdebut české reprezentační jedničky za PSG! Vychytaná nula a oslavný taneček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kópavogur/Praha

Brankářská jednička české ženské fotbalové reprezentace Barbora Votíková má za sebou vítěznou premiéru za Paris Saint Germain, kam přestoupila na konci srpna z pražské Slavie. Francouzskému klubu pomohla k vítězství 2:0 v Lize mistryň nad islandským Breidablikem.

Foto: Profimedia.cz

Česká brankářka Barbora Votíková v akci během mezistátního utkání s Nizozemskem.

Článek

Fotbalistky PSG vedly už od 17. minuty zásluhou gólu Ley Khelifiové 1:0. O necelých deset minut později přišel první velký zákrok české gólmanky. Na Votíkovou se řítila osamocená Albertsdóttirová, která zachytila zpětnou přihrávku, ale bývalou gólmanku Slavie tváří v tvář nepřekonala.

Votíková míč vyrazila mimo branku. V závěru první půle si tuzemská reprezentační brankářská jednička poradila i s pokusem Sigurgeirsdóttirové. Islanďanky vstoupily do druhého poločasu aktivněji, ale Votíková to, i přes jedno zaváhání, ustála.

Málem nestačila na centr Ziemerové, který jí jen prosvištěl mezi rukama. Balon však lehce tečovala a snad i díky tomu pak Arnadóttirová netrefila hlavičkou zcela odkrytou bránu. Hráčky PSG pak ale po zbytek zápasu potvrzovaly svoji převahu a Votíková už se příliš nezapotila.

V 89. minutě potvrdila vítězství gólem na 2:0 Geyorová. Votíková po svém debutu zářila a vychytanou nulu oslavila radostným tanečkem. Pro web UEFA.com po zápase řekla, že je ráda, že jako tým první zápas v základní skupině Ligy mistryň zvládly, i když si nevytvořily moc šancí ke skórování.

Foto: @PSG_Feminines, Twitter

Barbora Votíková na tréninku PSG.

Reklama