Hlavní obsah

Systém VAR podle Číňanů. Sudí přeměřoval ofsajd pomocí papíru

Šanghaj/Praha

Když nemáte pravítko, přeměřte to kusem papíru! Nepochopitelné počínání sudího u videa odhalily televizní záběry během nedělního duelu čínské superligy mezi týmy Shanghai Shenxin a Heilongjiang F.C.. Rozhodčí u videa posuzoval sporný gól hostů velmi netradičním způsobem. Na pomoc si vzal kus papíru. Branka uznána nebyla a domácí zvrátili vývoj utkání na svou stranu v konečném skóre 2:1.

Foto: Sport.cz

Sudí u videa si k vyhodnocení sporné situace vypomohl kusem papíru. Zdroj: Youtube

Článek

Fanoušci čínské nejvyšší fotbalové soutěže se během sledování 3. kola dočkali vskutku bizarní podívané. Nemohl za to tentokráte nikdo z aktéru na trávníku, nýbrž sudí u systému VAR.

Běžela 58. minuta zápasu a hráči týmu Heilongjiang vsítili gól v hraničním ofsajdu. Ten by znamenal vedení 2:0. Radost jim ale dlouho nevydržela, protože praporek čárového vystřelil k nebi. Hosté okamžitě začali protestovat, ale hlavní arbitr je okamžitě začal uklidňovat, že má situaci pod kontrolou a o gólu se bude radit s kolegy u systému videorozhodčího.

Televizní kamery zachytily dění u videa a diváci u obrazovek se asi nestačili divit, jak funguje vyspělá fotbalová technologie v praxi. Videorozhodčí si na přeměření hraniční situace vzal kus papíru a situaci několikrát pomocí této zvláštní pomůcky posoudil.

Pro domácí šanghajské fotbalisty to byl doslova zlatý cár papíru. Gól totiž uznán nebyl a hráči ve žlutých dresech dostali půl hodiny před koncem střetnutí možnost s utkáním ještě něco udělat. Povedlo se, fotbalisté klubu Shanghai Shenxin duel otočili a připsali si první výhru letošní sezony v poměru 2:1.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.