Hlavní obsah

Tohle není akční film! Hvězda Bayernu viděla červenou kartou za hrozivý faul

Amsterdam

Souboj ve skupině E fotbalové Ligy mistrů mezi Ajaxem Amsterdam a Bayernem Mnichov nabídl opravdu hodně. Celkem šest gólů při remíze 3:3, čtyři branky v závěru utkání, dvě penalty a dvě červené karty. Přičemž zejména ta druhá se dočkala četných ohlasů.

Sestřih utkání Ajax - BayernVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Hlavní událostí, která se zřejmě nejvíce řešila na sociálních sítích, byl brutální faul Thomase Müllera na obránce Ajaxu Nicoláse Tagliafica. V 75. minutě, kdy byl stav 1:1 a Ajax už dohrával v deseti, německý forvard ve snaze zpracovat míč ve vzduchu zasáhl kopačkou argentinského zadáka přímo do hlavy.

Zatímco Tagliafico zůstal ležet na zemi, Müller se přes okamžitou omluvu musel vydat do šaten. Francouzský sudí Clément Turpin mu totiž bez váhání udělil přímo červenou kartu.

Hra deset na deset pak přinesla velmi divoký závěr, v němž nejprve Tadič poslal z penalty Ajax do vedení. Německý velkoklub však stihl otočit po penaltě Lewandowského a gólu Comana. O remíze 3:3 pak rozhodl Nicolás Tagliafico, který po děsivém faulu byl schopen dohrát zápas až do konce.

Oba týmy se kvalifikovaly do jarní fáze Ligy mistrů už před samotným utkáním. Ajax mohl v případě výhry nad bavorským gigantem postupovat z první příčky, nakonec se však musí spokojit s druhým místem.

Reklama