Hlavní obsah

Trenér Olympiakosu po vyřazení z LM: Jeden z nejtěžších momentů v historii klubu

Trenér fotbalistů Olympiakosu Pireus Pedro Martins označil překvapivý domácí debakl 0:4 s Maccabi Haifa a vyřazení ve 2. předkole Ligy mistrů za jeden z nejtěžších momentů v historii klubu. Portugalský kouč, mezi jehož svěřence patří i reprezentační brankář Tomáš Vaclík, ale o rezignaci vůbec neuvažuje.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Olympiakosu Pedro Martins

Článek

Olympiakos v úvodním zápase v Haifě přišel o vítězství až v nastavení a remizoval 1:1, ve středeční odvetě pak řečtí šampioni zcela propadli. Vaclíka překonal už v páté minutě Tjaronn Chery, po změně stran se dvakrát trefil Frantzdy Pierrot a v závěru korunoval jednoznačný triumf Maccabi střídající Mohammed Abu Fani.

"Vím, že procházíme jedním z nejtěžších momentů v klubové historii. Ale věřím si, že problémy zvládnu. Nikdy neztratím víru ani ve svůj tým. Pokud mě berete jako součást problému, pak se považuji i za součást jeho řešení," řekl na tiskové konferenci Martins.

Olympiakos vede od roku 2018 a získal s ním tři řecké tituly. Před třemi lety jeho mužstvo vyřadilo ve 2. předkole Ligy mistrů Plzeň, kterou po venkovní bezbrankové remíze v Pireu deklasovalo 4:0. Po výsledku v opačném gardu je Martins pod obrovským tlakem.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Vaclík na archivním snímku

"Slovo rezignace v mém slovníku neexistuje. Nikdy jsem nic nevzdal a neudělám to ani v Olympiakosu. Budu pokračovat ve své práci a čelit problémům tak, jako to dělám celý svůj život. Cítím se být schopným a silným," prohlásil dvaapadesátiletý trenér.

Hlavní důvody vysoké porážky s izraelskými mistry viděl v nezvládnutém druhém poločase. "Dostali jsme rychlý gól, který samozřejmě změnil naše plány, ale tlačili jsme se za vyrovnáním. Bohužel druhá půle byla z naší strany špatná a Maccabi nás ve všem předčilo. Jsme v těžké situaci, nesplnili jsme první cíl sezony a za to samozřejmě nesu zodpovědnost. Ale věřím, že se z toho oklepeme," dodal Martins.

Olympiakos nyní bude usilovat o postup do skupiny Evropské ligy a ve 3. předkole narazí na Slovan Bratislava, který v kvalifikaci o Champions League vypadl s Ferencvárosem Budapešť.

Reklama