Hlavní obsah

Tuzemský fotbal Haindlovou nechce, v Evropě si jí váží jako odbornice na sportovní právo

Zatímco v tuzemsku se jméno advokátky Markéty Haindlové skloňuje zejména v souvislosti s její kritikou poměrů v českém fotbalu a kandidaturou na post předsedkyně Fotbalové asociace, díky níž na sebe přivolala hromy a blesky a vyvolala proti sobě vlnu nelibosti, v Evropě si ji váží jako odbornice na sportovní právo. Důkazem je ostatně to,že byla zvolena předsedkyní Právního výboru Evropské federace malého fotbalu.

Foto: www.unfp.org

Markéta Haindlová a šéf UEFA Michel Platini

Článek

Minulý týden zřídila Evropská federace malého fotbalu nový orgán, za jehož předsedkyni byla na valné hromadě zvolena právě Markéta Haindlová. Právní výbor bude mít na starosti zejména přípravu smluv pro sponzory a partnery Evropské federace včetně mediálních práv, dále bude připravovat a zajišťovat turnaje a další akce Evropské federace a upravovat vztahy zaměstnanců.

"Je mi velkou ctí, že mi kolegové projevili důvěru a zvolili mne do této funkce. Zřízení  právního výboru považuji za důležitý krok v dalším rozvoji Evropské federace malé kopané," uvedla  Haindlová.

Zatímco v českém prostředí vládne skepticismus a nedůvěra, v zahraničí je Markéta Haindlová vnímána jako odbornice na sportovní právo. Byla jediným evropským hostem na právní konferenci zaměřené na fotbalové právo v Chile, obdržela výjimečné pozvání na otevření nové španělské hráčské asociace, kde se setkala s Davidem Villou a Xabim Alonsem, a spolu se zahraničními kolegy vydala publikaci o mezinárodním a komparativním sportovním právu.

Vedle toho již téměř tři roky pomáhá českým fotbalistům prostřednictvím České asociace fotbalových hráčů.

Reklama

Související témata: