Hlavní obsah

Ukrajinci otevřeli první stadión pro Euro, problémy ale nekončí

DNĚPROPETROVSK

Necelé čtyři roky před fotbalovým mistrovstvím Evropy dosáhli organizátoři alespoň dílčího úspěchu. Otevřeli totiž nový stadión v Dněpropetrovsku, čímž získali vůbec první arénu pro šampionát. Problémy ale jsou zažehnány jen zčásti, protože většina dalších potřebných projektů je stále jen v zárodku.

Článek

Stadión pro 31 tisíc diváků pokřtil zápas starých gard domácích a Spartaku Moskva. A také prezident Viktor Juščenko, který označil dokončení stavby za téměř 30 milionů eur (asi 729 milionů korun) za "velký úspěch pro celou zem". Z nového stánku se může radovat i český záložník Mario Holek, který hájí barvy Dněpropetrovsku v ukrajinské lize.

Podle ukrajinských médií už se rýsuje i druhý stadion v Doněcku, který má pojmout 53.500 diváků. Otevřen by měl být v létě 2009 a prý na něm již probíhají jen dokončovací práce.

Horší je situace v Kyjevě. Tamější olympijský stadion sice už začali dělníci opravovat, zda ale vše stihnou do plánovaného června 2010, je ve hvězdách. Stav příprav na Ukrajině a ve spolupořadatelském Polsku byl v posledních měsících opakovaně kritizován a UEFA dokonce připustila, že zvažuje pořádání šampionátu v jiné zemi.

Reklama

Související témata: