Hlavní obsah

V Brazílii kvůli korupci vyměnili před zápasem o titul sudího

RIO DE JANEIRO

Brazilský fotbal má opět potíže s korupcí. Vedení národního svazu (CFB) vyměnilo na poslední chvíli rozhodčího utkání závěrečného kola nejvyšší soutěže mezi Goiásem a Sao Paulem, protože mělo informace, že se někdo pokusil ovlivnit výsledek zápasu, v němž si může Sao Paulo zajistit třetí mistrovský titul za sebou.

Článek

Podle agentury Reuters zástupci CFB neuvedli, jak se o pokusu zápas zmanipulovat dozvěděli, ani kdo se o to pokusil. "V sobotu jsme dostali zprávu, že někdo chce ovlivnit zápas mezi Goiásem a Sao Paulem," napsal svaz v prohlášení. "Prezident nařídil důkladné vyšetření celé záležitosti. Musíme najít viníky," dodal.

Delegace nových rozhodčích je podle CFB preventivním opatřením, původního sudího Wagnera Tardelliho z ničeho nepodezřívá. "Jeho dobrý charakter a slušnost nemůžeme zpochybňovat. Za dvacet let rozhodcovské kariéry předváděl jen ty nejlepší výkony a chování."

Tardelliho v utkání nahradí Jailson Macedo Freitas. "Jsem připraven zápas odřídit, ale svaz udělal správnou věc, když delegoval jiné rozhodčí," řekl Tardelli.

Brazílie prožila velký skandál před třemi lety

Sao Paulo má kolo před koncem brazilské ligy v čele tabulky tříbodový náskok před druhým Gremiem. K zisku třetího titulu za sebou mu stačí v utkání s Goiásem uhrát bod.

Brazílie prožila velký skandál kvůli manipulování zápasů před třemi lety. Rozhodčí Edilson Pereira de Carvalho se přiznal, že za úplatu od sázkařské mafie ovlivnil výsledky jedenácti zápasů.

Od CFB dostal doživotní trest a utkání, která zmanipuloval, musela být po anulování výsledků opakována.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.