Hlavní obsah

VIDEO: Hromadná strkanice a šílený zákrok. Spletl si fotbal s karate?

Kvalifikační zápas o postup na Africký pohár národů mezi Libyí a Alžírskem se musel odehrát na neutrální půdě v marocké Casablance. Ani to však nezabránilo hráčům obou týmů v hromadné bitce - Alžířan Islam Slimani dokonce běžel za protihráčem a zezadu ho skolil tvrdým kopem, za který by se nemuseli stydět ani profesionálové v karate.

Foto: Reuters

Alžírský fotbalista Islam Slimani (s číslem 13) během kvalifikačního utkání o postup na Africký pohár národů brutálně skopl Mohameda El Mughrabiho z Libye.

Článek

Bitka mezi fotbalisty Libye a Alžíru

Libye se stále vzpamatovává z občanské války, utkání dvou afrických sousedů se proto muselo přesunut na neutrální půdu do Maroka. V Casablance se hrálo dlouho bez gólů i bez emocí, nepokoje však odstartovala trefa střídajícího Soudaniho, který v 88. minutě zařídil Alžírsku tři důležité body v kvalifikační tabulce.

Jen pár desítek sekund nato hlavní rozhodčí ukončil zápas a pořádně naštval lybijské reprezentanty. Ti začali na trávníku nahánět hráče soupeře, okamžitě se strhla mela, která přinesla několik hrubých incidentů.

Nejbrutálnější zákrok předvedl Alžířan Islam Slimani - k svému soupeři se zezadu přiblížil a brutálním kopancem ho trefil přímo do zad. Do strkanice se potom zapojili všichni další členové realizačního týmu, celý incident se naštěstí obešel bez vážných zranění.

Reklama

Související témata: