Hlavní obsah

VIDEO: Karty padaly i při penaltovém rozstřelu. Rozlícené soky držel vypětím sil rozhodčí

Praha

Deset žlutých karet v jednom zápase v případě tureckého fotbalu není nijak závratná bilance. Zvláště pokud jde o bitvu znesvářených rivalů, jimiž jsou týmy Fenerbahce a Galatasaraye Istanbul. Nenávidění sokové se střetli v pondělní noci v Manise ve finále tureckého Superpoháru. A karty padaly i v průběhu penaltového rozstřelu, v němž nakonec slavilo triumf 3:2 Fenerbahce, přičemž rozhodující pokutový kop proměnil obránce Michal Kadlec.

Konflikt Mela s brankářem Demirelem.

 
Článek

Co přesně se v kotli bouřícího stadiónu v Manise stalo? Za stavu 1:1 načal třetí sérii Felipe Melo, brazilský záložník hájící dres Galatasaraye. Míč však poslal vysoko nad branku. Brankář Volkan Demirel neskrýval euforii z nezdaru protivníka a s hurónským řevem chtěl škodolibě proskočit těsně kolem brazilského nešťastníka. Ten však udělal krok směrem k brankáři, vytrčil záda a ostrá mela byla na světě.

„Ještě nikdy jsem nezažil, aby padaly karty v průběhu penaltového rozstřelu," přiznával Michal Kadlec, český fotbalový obránce ve službách Fenerbahce, jenž ve středovém kruhu čekal, zda na něj coby pátého exekutora dojde řada.

Rozhodčí Mustafa Abitoglu měl co dělat, aby udržel vytočeného Demirela v bezpečné vzdálenosti od Mela a nedošlo k fyzickému kontaktu. Rozlíceného brankáře Fenerbahce dokonce přiběhl uklidňovat i gólman soupeře Muslera, brazilského borce krotili jeho spoluhráči, kteří kvapem přispěchali ze středového kruhu. „Myslím, že oba mohli být rádi jen za žluté napomenutí. Mohlo to klidně dopadnout i hůře. A pak nevím," smál se Kadlec při představě, že by brankář Demirel vyfasoval červenou kartu.

A jak celou situaci viděl Kadlec? Šlo o atak brankáře jeho výběru, nebo o zbytečnou reakci frustrovaného brazilského záložníka? „Melo je velký provokatér. Někdy hraje hodně zákeřně. Jde o hráče, jehož chcete mít v týmu, ale nechcete proti němu hrát. Vše jsem viděl několikrát ve zpomaleném záběru. Volkan Demirel chtěl vyskočit v euforii podle mého soudu vedle Mela, který se pohnul zbytečně do trasy brankáře," přemítal Kadlec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články