Hlavní obsah

VIDEO: Nedvěd, Zidane, Van Basten, Ronaldo, nebo Poborský. Který gól je nejhezčí?

Nyon/Praha

Evropská fotbalová unie (UEFA) letos slaví šedesát let od svého založení a při té příležitosti mohou fanoušci hlasovat o nejkrásnější gól fotbalové historie. V širší nominaci je 60 parádních tref a trojí zastoupení má také Česká republika - dvakrát se do nominace dostal Pavel Nedvěd, jednou Karel Poborský. A oba jsou ve společnosti několika fotbalových velikánů.

Dloubák Karla Poborského z Eura 1996 proti Portugalsku.Video: UEFA

 
Článek

Šajtle Pavla Nedvěda z Juventusu v zápase LM na hřišti Ajaxu v roce 2004

Volej záložníka Lazia Řím Pavla Nedvěda ve finále PVP v roce 1999 s Mallorkou

Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi, Arjen Robben, Cristiano Ronaldo, ale také hvězdy minulosti Marco van Basten, Michel Platini, Zinedine Zidane, Davor Šuker, Thierry Henry, Luís Figo, nebo Raúl. Výčet fotbalových velikánů a jejich fantastických gólů se zdá být nekonečný.

UEFA neopominula ani českou fotbalovou stopu, a tak můžete zavzpomínat na legendární branku Karla Poborského z čtvrtfinále Eura 1996 proti Portugalsku, nebo trefy Pavla Nedvěda. Nejlepší hráč Evropy za rok 2003 se v nominaci objevil v dresu Lazia Řím i Juventusu Turín. V prvním případě Nedvěd vystřelil Laziu vítězství v derniéře Poháru vítězů pohárů nad Mallorkou, v dresu Staré dámy zase zářil v základní skupině Ligy mistrů, když před deseti lety šajtlí zařídil výhru na hřišti Ajaxu Amsterdam.

Podpořit některého z českých zástupců nebo zvolit jiného kandidáta z 60 vybraných gólů v soutěži UEFA můžete zde.

Reklama

Související témata: