Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldinhův skvělý pas poslal fotbalisty Mineira vstříc finále Poháru osvoboditelů

Byl to nervy drásající obrat, ale se šťastným koncem. Fotbalisté brazilského týmu Atlético Mineiro si zahrají letošní finále Poháru osvoboditelů, tedy jihoamerické obdoby Ligy mistrů. V semifinále populární soutěže parta okolo Ronaldinha otočila výsledek proti argentinskému týmu Newell’s Old Boys a po výhře 2:0 i následném penaltovém rozstřelu mohla slavit. Někdejší útočník Barcelony měl na postupu lví podíl.

Ronaldinhova skvělá nahrávka v semifinále Poháru osvoboditelů.

 
Článek
Fotogalerie

První semifinálový duel skončil na hřišti Newell's výhrou domácích 2:0, Mineiro tak muselo v odvetě smazat dvoubrankové manko. Cestu za obratem nasměroval už v 3. minutě právě Ronaldinho, který skvělým pasem našel útočníka Bernarda a ten překonal hostujícího brankáře. Pět minut před koncem základní hrací doby se pak prosadil střelou z hranice velkého vápna střídající Guilherme a vynutil si prodloužení.

V něm gól nepadl a na řadu přišel vabank ve formě penaltového rozstřelu. Poté, co na každé straně minuli dva fotbalisté, rozhodl právě někdejší nejlepší hráč světa Ronaldinho. V páté sérii mířil přesně, zatímco argentinský reprezentant Maxi Rodríguez nechal vyniknout brankáře Victora. Hráči Atlétika Mineiro tak začali slavit postup do finále Copy Libertadores.

O trofej se Ronaldinho a spol. poperou s překvapením soutěže, fotbalisty Olimpie Asunción. První finálový zápas je na programu ve středu 17. července v Paraguayi, odveta se odehraje o týden později v Belo Horizonte.

Reklama

Související témata: