Hlavní obsah

Víkend šampiónů zve na bohaté obsazení včetně Austrie Vídeň

PRAHA

Fotbaloví fanoušci budou mít v termínu 10. - 11. ledna již potřetí možnost shlédnout v pražské O2 Aréně Fortuna Víkend šampiónů, kde se mimo obhájce prvenství Viktorie Žižkov a vítěze prvního ročníku druholigových Bohemians 1905 představí dalších šest týmů. Mezi nimi i mistr české ligy Slavia, vedoucí tým slovenské Corgoň ligy bratislavský Slovan a rakouská Austria Vídeň.

Článek

Zatímco loni se na nejprestižnějším zimním halovém turnaji představily týmy tuzemské a slovenské, tentokrát přijal pozvání i celek od našeho jižního souseda - rakouská Austria Vídeň.

„Držíme se zásady, že účastníkům nevyplácíme startovné, ale jsou vypsány prémie pro nejlepší tři tým, které si rozdělý rovný milión korun. Vítěz dostane pět set tisíc korun, poražený finalista 250 tisíc, tým na třetím místě 150 tisíc a poražený z duelu o bronz 100 tisíc,“ řekl novinářům Zdeněk Lang z pořádající agentury mec access s tím, že tyto peníze jsou zajímavé i pro rakouské kluby.

Narozdíl od předchozích ročníkům se organizátoři odhodlali ke změně v počtu hráčů na hřišti. Tentokrát oproti původnímu pět plus jedna, proti sobě nastoupí jen čtyři hráči s brankářem na každé straně. „Slibujeme si od toho, že fotbal nebude tak kontaktní, hráči budou moci více využít své technické kvality, a snad by mohlo padat i více branek. I když ani v předchozích ročnících nebyla statistika v tomto směru špatná,“ poznamenal Lang.

Kalod očekává více gólů

„Myslím si, že v takovémto rozložení bude gólů padat ještě víc. Pro nás hráče to bude daleko těžší. Pro čtyři hráče v poli se otevírá spousta prostoru,“ nechal se slyšet nejlepší střelec loňského ročníku z týmu vítěze Viktore Žižkov Richard Kalod. „Doufám, že se mi podaří vstřelit více gólů, než jsem dal zatím v lize na podzim,“ dodal. Útočník pražského týmu se v první části ligové soutěže trefil jen jednou.

Pořadatelům se bohužel nepodařilo pozvat žádný z týmů bundesligy, ačkoliv je to jejich cíl již od premiérového ročníku. „Ani tentokrát bohužel žádné z mužstev nejvyšší německé ligy nedorazí. Je to otázka peněz. Navíc bundesligové týmy mají pozvání na halové turnaje z celé Evropy,“ dodal Lang s tím, že rozpočet celé víkendové akce vyjde zhruba na deset miliónů korun.

Obava z fanoušků Baníku

„Přemýšleli jsme i nad pozváním Baníku Ostrava, ovšem museli jsme zvážit rizika, která by nastala v případě, že by se zde měli střetnout na jednom uzavřeném místě fanoušci tohoto klubu a zbylých pražských celků,“ vysvětlil zástupce organizátora turnaje a dodal, že dalším důvodem proč Baník pozvání nedostal, je fakt, že se ostravský celek účastní už jednoho halového turnaje v prosinci tohoto roku.

V sobotu 10. ledna se odehrají zápasy ve skupinách, další den budou následovat duely o konečné umístění. K tomu je pro diváky připravena odveta silvestrovského tradičního derby mezi starou gardou Slavie a Sparty. Vstupenky se začínají prodávat již od tohoto úterka. Tři hodiny denně bude vysílat přenos televize Nova sport, finále potom odvysílá v přímém přenosu televize Nova.

Složení skupin - Fortuna Víkend šampiónů:
Skupina A:
Sparta Praha, Mladá Boleslav, Slovan Bratislava, Viktoria Žižkov.
Skupina B:
Slavia Praha, Bohemians 1905, Slovan Liberec, Austria Vídeň.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid