Hlavní obsah

Vítěz aukce za vstupenku na souboj Ronalda s Messim zaplatil 2,5 milionu eur

Téměř 2,5 milionu eur (asi 60 milionů korun) stála nejdražší vstupenka na čtvrteční exhibiční zápas mezi výběrem fotbalistů an-Nasru a al-Hilálu proti Paris St. Germain, ve kterém se utkají hvězdy Cristiano Ronaldo s Lionelem Messim. Speciální lístek získal v aukci v Saúdské Arábii místní realitní magnát Mašríf al-Ghamdí.

Foto: Ahmed Yosri, Reuters

Cristiano Ronaldo při tiskové konferenci.

Článek

Díky VIP vstupence získá al-Ghamdí některá privilegia, například se na stadionu v Rijádu bude moci s hráči vyfotografovat nebo se podívá do šaten obou týmů. Výtěžek aukce půjde na dobročinné účely.

Ronalda, jenž na konci prosince s an-Nasrem podepsal dvouletou smlouvu s astronomickým ročním příjmem 200 milionů eur (asi 4,8 miliardy korun), ve čtvrtek čeká první utkání v Saúdské Arábii.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Útočník PSG Lionel Messi během utkání s Angers.

Premiérový soutěžní duel by pak měl sedmatřicetiletý Portugalec odehrát v neděli v lize proti Ittifáku. Úvodní dva zápasy musel pětinásobný držitel Zlatého míče vynechat kvůli disciplinárnímu trestu, který dostal na podzim za jarní incident s fanouškem ještě v dresu Manchesteru United.

Souboj s Messiho PSG bude pikantní i z toho důvodu, že pětatřicetiletý argentinský útočník vyhrál s Argentinou zlato na loňském mistrovství světa v Kataru a podle mnohých definitivně ukončil debatu, jestli je lepším fotbalistou on nebo jeho dlouholetý rival Ronaldo.

Reklama

Související témata:
Vstupenka