Hlavní obsah

Barcelonou cloumá skandál. Toxické prostředí, Messi jako krysa z kanálu a hormonální trpaslík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdný fotbalista Lionel Messi už sice na Pyrenejském poloostrově nějakou dobu nepůsobí, Španělskem přesto znovu hýbe skandál v souvislosti s jeho koncem v Barceloně. Na veřejnost se nyní dostala komunikace mezi bývalým barcelonským vedením v době, kdy na Camp Nou klubová ikona ještě působila.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Fotbalista PSG Lionel Messi se usmívá během rozcvičky před utkáním Ligue 1 s Angers.

Článek

Španělský deník El Periodico se dostal ke zprávám z aplikace Whatsapp, ve které se vedoucí právního oddělení Roman Gomez Ponti v komunikaci mezi bývalým představenstvem Barcelony v čele s Josepem Mariou Bartomeuem nevybíravě do Messiho trefuje, nazývá ho trpaslíkem a krysou a kritizuje jeho sobecký přístup v době covidu, kdy si katalánský gigant procházel nejhorším obdobím svých vleklých finančních potíží.

Aktuální kauza je vlastně dozvukem skandálu, který na začátku roku 2021 vyvolalo zveřejnění e-mailu s výší Messiho gáže.

„Barto (Bartomeu), nemůžeš chovat úctu k téhle kryse z kanálu. Klub mu dal všechno a on se rozhodl, že nastolí diktaturu, bude řídit přestupy, smlouvy, rozhodovat o sponzorech a vše v jeho prospěch," psal Ponti o Messim do společné komunikace.

Ponti chtěl, aby se veřejnost dozvěděla, o čem všem slavný Argentinec v klubu rozhodoval a na čem částečně profitoval skrze provize pro svého bratra a agenta Rodriga Messiho.

„K číslům jeho smlouvy bychom měli přidat Pinta, obnovení smlouvy Suáreze, Jordiho Albu a prodloužení Ansu Fatiho," napsal Ponti tehdy již bývalým členům vedení.

„A především hromadění jeho vydírání a neúcty, kterou jsme tomu hormonálnímu trpaslíkovi trpěli. Barceloně vděčí za svůj život, a když pak přijde covid, on napíše legendární požadavek: ‚Snižte plat všem ostatním, ale na můj a Luisův (Suárezův) nesahejte.' Doufám, že odejde a pro lidi se stane lhostejným. To je to nejhorší, co ho může potkat," útočil ještě Ponti.

Že v Barceloně mezi týmem a tehdejším vedením panovalo toxické prostředí potvrzuje přepis dalších zpráv, ve kterých se bývalý vedoucího právního oddělení trefuje do dalších legendárních hráčů včetně Gerarda Piquého nebo Sergia Busquetse.

Barcelona se za minulého vedení dostala i vinou koronavirové pandemie do velkých dluhů, které nový muž v čele klubu Joan Laporta vyčíslil na 1,35 miliardy eur.

I kvůli tomu loni hvězdný Argentinec Messi odešel do PSG, ačkoliv dle svých slov chtěl na Camp Nou pokračovat. Smlouva ale tehdy nemohla být podepsána kvůli finančním pravidlům španělské ligy.

Reklama