Hlavní obsah

Votíková se po konci v PSG domluvila s Tottenhamem!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další skvělá adresa! Po angažmá ve francouzském Paris St. Germain bude fotbalová brankářka Barbora Votíková působit v Anglii, kde podepsala dvouletý kontrakt s Tottenhamem Hotspur. O příchodu 38násobné české reprezentantky informoval ve středu klubový web.

Foto: Pavel Jiřík mladší/FAČR

Čistým kontem v národním týmu oslavila svůj návrat na trávník brankářka PSG Barbora Votíková.

Článek
Fotogalerie

„Abych byla upřímná, čekala jsem na tenhle okamžik už několik měsíců. Konečně jsem tady. Tottenham pro mě bude velkou zkušeností a novou výzvou, po které jsem dlouho toužila," citovaly Votíkovou internetové stránky Tottenhamu.

Šestadvacetiletá gólmanka by se měla stát týmovou jedničkou, byl ji přidělen dres s číslem jedna. Pro Votíkovou je angažmá na Ostrovech splněný sen, po červnovém konci v PSG se na toto konto několikrát vyjádřila. Stejně tak nyní. „Anglická liga je centrem ženského fotbalu, jsem šťastná, že budu její součástí. Je pro mě velká čest, že budu moct zanechat v anglické lize českou stopu," uvedla Votíková.

Její předchozí dvouletou štaci v Paříži významně ovlivnilo těžké zranění kolene, s přetrženým vazem musela na operaci, mimo byla několik měsíců. Do nešťastného zranění, které si přivodila v semifinále Ligy mistryň, byla jasnou jedničkou PSG, kam přestoupila v srpnu 2021 z pražské Slavie. Po návratu mezi tyče větší šanci nedostala, v uplynulé sezoně odchytala pouze část ligového zápasu se Soyaux.

„Kapitola PSG je uzavřena. Jsem šťastná, že jsem dostala šanci být součástí tak velkého klubu a být na hřišti s tak skvělými hráčkami. Chci poděkovat všem fanouškům za nezapomenutelné večery v Parku princů. Bylo mi ctí nosit tento dres," napsala Votíková v červnu na Instagramu. Teď má před sebou novou výzvu v Tottenhamu.

Reklama

Související témata: