Hlavní obsah

Zákeřný fanoušek se přepočítal. Napadl hráče, ten mu to tvrdě vrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divoké scény byly k vidění před utkáním kolumbijské první fotbalové ligy mezi Deportes Tolimou a Millonarios. Fanoušek domácího celku totiž během rozcvičky vtrhl na hřiště a zákeřně zezadu udeřil pěstí do hlavy záložníka hostí Daniela Catanu. Ten se však rozhodl útočníkovi, který se mezitím snažil vzít nohy na ramena, úder vrátit a začala honička.

Foto: @Maakttuubb, Twitter

Daniel Cataño si nenechal nic líbit a fanouškovi úder vrátil.

Článek

S tímhle fanoušek Tolimy rozhodně nepočítal. Zřejmě si myslel, že Catanu, který dříve hrával právě za domácí tým, na chvíli vyřadí ze hry a bude mít dostatek času na útěk, jenže opak byl pravdou.

Záložník se po ráně pěstí do hlavy rychle oklepal a rozběhl se za útočníkem. Dříve, než jej stihla zastavit ochranka či spoluhráč, srazil zákeřného fanouška k zemi. Zatímco ochranka odváděla vetřelce ze hřiště, rozhodčí se rozhodl Catanovi udělit červenou kartu.

Spoluhráči z týmu Millonarios začali zuřit a rozhodli se utkání bojkotovat a odešli ze hřiště. Zápas byl tedy nakonec odložen, ale rozruch tím rozhodně neustal. Prezident domácího celku totiž obvinil soupeře ze sabotáže.

„Fanoušek se vymkl kontrole a bude trestně stíhán, ale že tým odstoupí ze hřiště je bojkot hry a sportu jako takového. Nemá cenu na nás tímto způsobem vyvíjet tlak," uvedl. Podle zahraničních médií se Millonarios snažili dohodnout na obnovení zápasu s tím, že by se Catanova červená karta nepočítala, ale neúspěšně.

Kapitán hostů David Silva k situaci řekl, že tým se rozhodl nehrát z bezpečnostních důvodů. „Všichni hráči, kteří se zúčastnili zápasu, jsou v pořádku. Bezpečnost trenérů a hráčů je však nade vše. Musíme vytvořit precedens, abychom se jako společnost vzdělávali. Musíme se starat jeden o druhého," uvedl.

Reklama