Hlavní obsah

Zemřel španělský fotbalista Suárez, držitel Zlatého míče a mistr Evropy

Fotbalový svět zasáhla velmi smutná zpráva. V 88 letech zemřel bývalý španělský fotbalista Luis Suárez, držitel Zlatého míče za rok 1960 a mistr Evropy z roku 1964. O jeho úmrtí v neděli informoval na svém webu Inter Milán, v jehož dresu strávil velkou část kariéry. Třikrát s ním vyhrál italskou ligu a dvakrát Pohár mistrů evropských zemí (nynější Ligu mistrů).

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový svět zasáhla smutná zpráva. V 88 letech zemřel bývalý španělský fotbalista Luis Suárez, držitel Zlatého míče za rok 1960 a mistr Evropy z roku 1964.

Článek

"Výjimečný talent a legenda Interu. Desítka Grande Interu, která dostala naše barvy na vrchol v Itálii, Evropě i ve světě. Když si nevíte rady, dejte míč Suárezovi. Ciao, Luisito," rozloučil se Inter na twitteru se svým bývalým hráčem, který žil do své smrti v Miláně. Za Inter odehrál Suárez 256 zápasů a dal 42 gólů.

Nastupoval také za rodnou La Coruňu, Barcelonu, s kterou vybojoval dva španělské tituly a během angažmá na Camp Nou si vysloužil Zlatý míč. Prestižní ocenění získal jako jediný španělský rodák v historii, v hlasování novinářů porazil legendárního kanonýra Ference Puskáse. Jiný španělský držitel Zlatého míče Alfredo Di Stéfano se narodil v Argentině.

Hráčskou kariéru ukončil Suárez v dresu Sampdorie Janov v roce 1973 a začal trénovat. Několikrát koučoval také Inter, vedl rovněž La Coruňu, Cagliari a španělskou reprezentaci. Jako hráč absolvoval v národním týmu 32 utkání a vstřelil 14 branek.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.