Hlavní obsah

Jankto se podle médií vrátí do Itálie, posílí ligového nováčka Cagliari

Velká výzva stojí před fotbalovým reprezentantem Jakubem Janktem. Ten po nepovedeném hostování v pražské Spartě, které skončilo v dubnu vyřazením hráče z kádru poté, co při silniční kontrole odmítl podstoupit test na drogy, přestoupí podle italských médií ze španělského Getafe do Cagliari. Televizní stanice Sky Sport Italia uvedla, že sedmadvacetiletý český záložník podepíše s nováčkem nejvyšší italské soutěže smlouvu na dva roky s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Ondřej Berka a Jakub Jankto se už v české nejvyšší soutěži nepotkají. Jankto by měl hrát v Itálii.

Článek

Do Itálie se Jankto vrátí po dvou letech. Odchovanec pražské Slavie přestoupil v roce 2014 do Udine. Nejprve hostoval v druholigovém Ascoli, po dvou sezonách v dresu Udine putoval na hostování do Sampdorie Janov, kam následně přestoupil za 15 milionů eur. Předloni odešel do Getate.

V Sampdorii nastupoval pod koučem Claudiem Ranierim, s kterým se nyní potká v Cagliari. Bývalý trenér Chelsea, Juventusu či Interu Milán obsadil s týmem v druhé lize páté místo a v play off pak vybojoval postup.

Jankto dosud v Serii A odehrál 155 zápasů, v kterých zaznamenal 17 gólů a 17 asistencí.

V reprezentaci má Jankto, který se v únoru jako jeden z prvních profesionálních fotbalistů přihlásil k homosexuální orientaci, na kontě 45 startů a čtyři branky. Naposledy za národní tým nastoupil loni v červnu.

Reklama