Hlavní obsah

Žižkov míří zpátky mezi profesionály. Postup je hlavní cíl, neskrývá nový kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrátit Viktorii Žižkov zpět do profesionálního fotbalu. Jiný cíl před současným lídrem skupiny B v ČFL ani nemůže být. Klub i přes devítibodový náskok v zimě odvolal trenéra Michala Šmardu. Důvodem měl být nedostatečný herní progres. Do druhé ligy by tak celek sídlící pod Žižkovskou věží měl dokráčet pod vedením legendárního sparťana Michala Horňáka. „Hlavní cíl, a to si myslím, že bylo i za Michala Šmardy, je postup. Od vedení zatím tlak necítím, myslím, že si ho vytváříme sami,“ říká Horňák v pořadu Přímák na Sport.cz.

Žižkov míří zpátky mezi profesionály. Postup je hlavní cíl, neskrývá nový kouč v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Zatímco v minulé sezoně Žižkov sestoupil do třetí ligy, současná Viktorka by měla být zcela jiným týmem. „Svou prestiží minimálně do druhé ligy patří. To že spadli, je samozřejmě škoda, ale myslím, že jsou na nejlepší cestě zpět nahoru. Kádr působí dobře, na třetí ligu rozhodně nadstandardně a na hřišti jim to klape," míní fotbalový novinář webu Sport.cz Jiří Lizec.

Populární pražský celek se v třetí nejvyšší tuzemské fotbalové soutěži těší velké podpoře fanoušků. Oficiálně se uvádí až kolem 1300 diváků na domácích utkáních. „Je to pro nás zavazující, ale také povzbuzující, domácí prostředí je velmi důležité. Do prvních zápasů půjdeme jistě s pokorou, protože nebudou snadné, jsou tam kvalitní týmy, které kvalitně pracují i po taktické stránce. Víme, že to nebude jednoduché," dodává nový trenér.

Viktoria Žižkov sice spadla do ČFL, netají se však vysokými ambicemi. Kdy ji uvidíme zpátky v lize? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Klub navíc získal jistotu dalších 30 let na svém stadionu, k němuž má i předkupní právo. A přes léto přišla celá řada zajímavých posil včetně někdejšího reprezentačního útočníka Václava Kadlece.

Fotbalový pořad Přímák, jehož hostem byl trenér Michal HorňákVideo: Sport.cz

„Tým na mě udělal dojem. Je správně vyvážený. Dobrá obrana, máme zkušené hráče v záloze, dobré tahové hráče na krajích i protřelé útočníky, takže si myslím, že to mužstvo je velmi dobře složené," chválí si Horňák.

Nevylučuje však další oživení mužstva. „Probíráme nové posily s vedením, ale uvažuje se o jednom, maximálně dvou postech. Kádr se, vzhledem k tomu, že je na prvním místě, už příliš měnit nebude," říká bývalý reprezentant, kterého čeká první soutěžní zápas v neděli 5. března, kdy Viktorka v tradičním žižkovském čase od 10:15 hostí Přepeře.

Více najdete ve videu z pořadu Přímák.

Reklama