Hlavní obsah

Zlatý míč si zaslouží Benzema, prohlásil Messi

Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa by měl letos získat útočník Realu Madrid Karim Benzema, míní aktuální držitel trofeje Lionel Messi, který je se sedmi triumfy také rekordmanem ankety. Francouzský kanonýr pomohl španělskému klubu vyhrát Ligu mistrů a španělskou ligu, v obou soutěžích navíc vládl střelcům.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Lionel Messi se raduje z branky. Archivní foto

Článek

"Není pochyb o tom, že Benzema má za sebou obdivuhodný ročník, zakončený vítězstvím v Lize mistrů. V play off hrál ve všech zápasech stěžejní roli, takže myslím, že je to letos jasné," řekl Messi argentinské televizi.

Proti jeho týmu Paris St. Germain se Benzema blýsknul hattrickem v osmifinálové odvetě a zařídil Realu postup. Další třígólové představení předvedl ve čtvrtfinále proti Chelsea. V sezoně zaznamenal v dresu madridského celku 44 soutěžích branek a 15 asistencí.

V sobotním finále s Liverpoolem neuznali Benzemovi gól kvůli ofsajdu, nakonec se ale mohl radovat s Realem ze 14. vítězství v Lize mistrů v historii klubu. "Pokaždé Ligu mistrů nevyhraje ten nejlepší tým. Neubírám Realu zásluhy. Nebyli nejlepší a stejně všechny v soutěži porazili," prohlásil Messi.

Foto: Juan Medina, Reuters

Gól! Karim Benzema se trefil i v odvetě semifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City a poslal Real Madrid do boje o prestižní trofej.

Čtyřiatřicetiletý Argentinec loni vyhrál Zlatý míč před Polákem Robertem Lewandowským z Bayernu, který přitom prožil mimořádný rok a podle mnohých si cenu zasloužil.

Letos se ocenění bude udělovat za sezonu a ne za kalendářní rok. Jména nominovaných zveřejní pořadatelé z magazínu France Football 12. srpna. Vítěz bude vyhlášen 17. října v Paříži.

Reklama

Související témata: