Hlavní obsah

Změna ve fotbale na spadnutí! Jak novinku přijmou fanoušci?

Rada Mezinárodní fotbalové asociace (IFAB) bude na konci měsíce jednat o prodloužení poločasové přestávky. S návrhem na změnu přišla jihoamerická konfederace v čele s Alejandrem Domínquezem. Co je k tomu vedlo?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Změna, která by prospěla hráčům i fanouškům? Šéf CONMEBOLu Domínquez nedávno napsal dopis předsedovi FIFA Giannimu Infantinovi a požádal jej o projednání prodloužení poločasové přestávky z 15 na 25 minut.

Prý s ohledem na finálová utkání, jako je finále Copa Libertadores mezi dvěma brazilskými kluby Palmeiras São Paulo a Flamengo Rio de Janeiro hrané na konci listopadu. Od změny si slibuje lepší možnost přestávkových programů a zvýšení jejich sledovanosti.

Jako příklad uvádí finále Super Bowlu v americkém fotbale, které je svou show proslulé. V současné době nesmí doba mezi závěrečným hvizdem prvního poločasu a začátkem druhého poločasu překročit 15 minut. Před dvanácti lety byl návrh světového řídícího orgánu FIFA na prodloužení přestávky na 20 minut zamítnut a považován za komerční tah.

Zda návrh projde tentokrát bude známo 27. října, kdy bude rada Mezinárodní fotbalové asociace zasedat. Projednávat by měla i zvýšený počet možných opatření proti koronaviru nebo výsledky studie o otřesech mozku ve fotbale.

Reklama