Hlavní obsah

Zmlácený a na dně. Zabiju se! Bývalá česká fotbalová hvězda lítá v dalším průšvihu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Měl před sebou hvězdnou kariéru. Nebo aspoň tak mu to většina fotbalových expertů i fanoušků předpovídala. Když Martin Fenin získal v roce 2007 na mistrovství světa hráčů do 20 let stříbrnou medaili, fotbalový svět před ním otevřel dveře dokořán. To vše je však dávná minulost. Po řadě eskapád se dnes 36letý fotbalista topí v řadě problémů. A do jeho smutné sbírky přibyl další...

Přerod fotbalisty v zápasníka pokračuje. Musíš ho zabít, radí Martinu Feninovi tvrdé jádro fanoušků FrankfurtuVideo: Sport.cz

 
Článek

Bylo mu dvacet let, na krku mu visela stříbrná medaile z MS a před sebou měl v té době ještě teplický útočník čerstvě podepsanou smlouvu s bundesligovým Eintrachtem Frankfurt. Hned ve svém prvním bundesligovém zápase navíc Martin Fenin okouzlil fotbalový svět hattrickem a nikdo nepochyboval: Zrodila se nová hvězda.

Prakticky tímto momentem však nabrala Feninova kariéra strmý směr dolů. A negativní kurz už český útočník, který šestnáctkrát navlékl přes hlavu dres seniorského národního týmu, změnit nedokázal.

Během angažmá v Energii Chotěbuz utrpěl po pádu z okna těžké zranění s krvácením do mozku, po návratu domů kvůli psychickým problémům podstoupil léčbu. Následovala epizodní působení ve Slavii, Teplicích a několika dalších klubech, než se jeho kariéra definitivně uzavřela v roce 2018 v druholigovém Varnsdorfu. To vše provázely různé alkoholové epizody a skandály.

Kdysi hvězdný fotbalista se tak pokusil na zašlou slávu navázat mezi borci v prestižní MMA organizaci Oktagon, kde se chystal na svůj první velký souboj. Nad ním však po posledním incidentu ´visí otazník. Bývalý útočník národního týmu totiž podle informací Blesk.cz znovu neodolal alkoholu a v centru hlavního města se řádně opil. "Opilý volal manželce, že se zabije," potvrdil pro Blesk jeden ze svědků.

Fenin nakonec skončil v rukou policie, která ho po několika hodinách propustila. Fotbalista byl krátce nato viděn na pražské letišti, kde se podle informací zdrojů Blesku chystal na večerní let do Barcelony. Že se alkoholový dýchánek neobešel jen tak, však svědčí i značně potlučený a poškrábaný Feninův obličej.

Foto: Oktagon MMA

Bývalí fotbalisté Kevin Pannewitz (vlevo) a Martin Fenin si na turnaji Oktagon 44 střihli první staredown před duelem, ke kterému dojde 16. září.

Jak se později ukázalo, Fenin nejspíš do Barcelony neodletěl, místo toho se ocitl dnes v německém Oberhausenu na turnaji Oktagon 44, kde měl v kleci první staredown s budoucím soupeřem Kevinem Pannewitzem, se kterým se utká 16. září ve Frankfurtu.

V kleci mimo jiné uvedl, že má indisponované hlasivky.

Reklama

Související témata: