Hlavní obsah

Overmars se odvolal proti celosvětovému zákazu působení ve fotbale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý nizozemský fotbalový reprezentant Marc Overmars se odvolal proti rozhodnutí FIFA rozšířit mu roční zákaz činnosti za sexuální obtěžování na celý svět. Informovala o tom list De Telegraaf.

Foto: CNN
Článek

Padesátiletý Overmars byl loni v listopadu potrestán za to, že během působení ve vedení Ajaxu Amsterodam posílal kolegyním zprávy a fotografie sexuální povahy. Už v lednu 2022 kvůli tomu odstoupil z funkce, ale o měsíc později ho angažovaly Antverpy.

Trest pro bývalého záložníka Ajaxu, Arsenalu nebo Barcelony původně platil jen pro Nizozemsko, FIFA ho však na žádost nizozemského svazu rozšířila pro celý svět. Overmars kvůli tomu přišel o místo v Antverpách a nyní se proti tomu odvolal.

„Jde hlavně o to, že roční zákaz působení ve fotbale po celém světě neodpovídá provinění. Jednomu případu neslušného chování, za který ho potrestal nizozemský sportovní soud,“ řekl Telegraafu Overmarsův mluvčí Frank Neervoort.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen