Hlavní obsah

Pikantní boj. Sparta se o libereckého Červa přetahuje se Slavií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O jednoho z klíčových hráčů Liberce Lukáše Červa projevila uprostřed týdne zájem pražská Sparta, jenže poslední slovo má její rival z druhého břehu Vltavy Slavia. Ta má totiž na 22letého hráče předkupní právo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Veljko Birmančevič ze Sparty a Lukáš Červ z Liberce.

Článek

Dnes před jednou hodinou vyšel Lukáš Červ po tréninku z bran na stadionu U Nisy, zamával na pozdrav a zase zmizel. Mluvit nechtěl. Kolem záložníka je v posledních hodinách pořádně živo. O přestup odchovance sešívaných projevila zájem Sparta, jenže Slavia má na bývalého mládežnického reprezentanta předkupní právo.

„Lukáš Červ je náš hráč a žádná dohoda o přestupu uzavřena nebyla,“ sdělil krátce po poledni sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal. Podle informací Sport.cz Sparta jednala o Červovi už ve středu, ve čtvrtek ráno však jednání ustrnula. Pak se však znovu rozběhla. Liberec má podle smlouvy povinnost v případě zájmu o Červa Slavii informovat, což se stalo.

„Dnes jsme byli v souladu se smluvním ujednáním informováni FC Slovan Liberec o nabídce na hráče na jeho přestup do třetího klubu s tím, že hráč zůstane na hostování v libereckém klubu. SK Slavia Praha využije příslušných smluvních mechanismů mezi oběma kluby na zpětný odkup hráče,“ napsal záhy na sociální síť X předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. V praxi by to mělo znamenat, že pokud Slavia dorovná nabídku svého konkurenta, Červ se stane opět jejím hráčem.

Přestup Červa do Sparty by byl velmi pikantní nejen vzhledem k minulosti emotivního fotbalisty, ale i poslednímu zápasu Letenských v Liberci. „Zhyň, bídný červe,“ napsal na sociální síti například po utkání známý herec a fanoušek Sparty David Novotný. Sparťany nasupila Červova reakce po zákroku Purzitidise na kapitána Krejčího, na něhož si Červ slovně vyšlápl.

I proto se čekal spíš jeho návrat do Edenu. „Lukáš je mladý, nadějný hráč, člen reprezentace do 21 let, který teď v Liberci pravidelně hraje. Málo hráčů je takhle emoční jako on. Tým dokáže vyburcovat, strhnout ho k výkonu. Podle našich reakcí byl pro nás nejnepříjemnějším hráčem na hřišti, výkonem i zdravou agresivitou. Ukázal se v tom nejlepším světle. Pro nás je jedině dobře, že kluci jako on sbírají zkušenosti v takových zápasech a o to víc jsou pro nás použitelní v budoucnu, aby nahradili hráče, kteří ze Slavie jednou odejdou,“ prohlásil na Červovu adresu letos v březnu po zápase Slavie pod Ještědem její kouč Jindřich Trpišovský.

Jasno musí být do zítřejší půlnoci, kdy se uzavírá přestupové okno. Je však pravděpodobné, že i když Červ přestoupí, podzim dohraje na severu.

Reklama

  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.