Hlavní obsah

Plzeň má šanci s Bohemkou, jen když nebude čekat na vápně, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodlouží Plzeň jarní fotbalové trápení? Jasno bude v neděli, kdy čeká Viktorii ve Štruncových sadech souboj s pražskými Bohemians, kteří jsou v této sezoně zatím třetí nejlepší tým na venkovních hřištích. „Viktoria to bude mít hodně těžké, z fotbalistů Bohemky by měla mít určitě respekt. U soupeřů hrají ještě lépe než doma,“ podotýká fotbalový redaktor Robert Neumann, který byl hostem v pořadu Přímák na webu Sport.cz.

Ukončí fotbalová Plzeň ligové trápení v duelu proti Bohemians. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Bez ohledu na další okolnosti jde o nedělní šlágr, souboj třetího týmu Fortuna ligy se čtvrtým. „Bohemka byla paradoxně do minulého kola a výhry nad Pardubicemi doma nejhorší, získala jen deset bodů," všímá si v Přímáku bývalý reprezentant Horst Siegl a dodává, že kdyby Pražané domácí utkání zvládali lépe, mohli momentálně bojovat klidně o mistrovský titul.

Podle Siegla klub z Ďolíčku šlape hlavně díky kouči Veselému, jenž těží i z širokého kádru. „Dlouho nebylo slyšet o Matouškovi, přišel Hála nebo Prekop, trenér má z čeho vybírat. Dříve měli problém se stopery, to taky nějak vykrystalizovalo a ofenzivu mají dobrou," hodnotí majitel jedenácti ligových titulů se Spartou momentální kondici Bohemians. „Pro Plzeň bude tenhle zápas důležitý. Když ho nezvládnou, vypadnou z boje o titul," předjímá.

Plzeň rozhodně nečeká nic lehkého, i když doma s nedělním sokem neprohrála od roku 1996. Pražané praktikují tvrdou a rychlou hru, která by Západočechům v současné formě mohla dělat problémy. Na otázku, jak by se Plzeň měla v nadcházejícím souboji zachovat, odpovídá Neumann jasně. „Musí na ně vletět. Nemohou čekat na vápně, jestli dají nějaký gól z rohu, a pak to ubrání... Musí hrát dopředu," apeluje novinář a dodává, že kouč Viktorie Michal Bílek s asistentem Pavlem Horváthem jsou zkušení a tým dokáží dobře připravit.

Přímák s bývalým kanonýrem Sparty Horstem SieglemVideo: Sport.cz

Siegl plzeňským fotbalistům věří. To, že je tým v krizi, nepovažuje za nějakou senzaci. Během sezony se může dostat do úzkých kterékoliv z mužstev. „Viděli jsme to u Sparty, která se zvedla, pak to potkalo Slavii, teď to má Plzeň. Vždy přijde období, kdy se vám nedaří. Nemůžete vyhrát všechno," konstatuje čtyřnásobný král střelců české nejvyšší soutěže a dodává, že Plzeň má na to soupeře z hlavního města v neděli porazit.

I když se utkají sousedé v tabulce, ve skutečnosti se celky vzájemně neohrožují. Třetí Plzeň je ve hře o titul. Bohemians na svého nedělního rivala ztrácejí čtrnáct bodů, ale o motivaci mají postaráno. V případě, že MOL Cup vyhraje Sparta, nebo Slavia, znamená čtvrtá ligová příčka postup do kvalifikace o evropské poháry. Bohemians však v domácím poháru bojují taktéž, v semifinále je po cenné výhře na Slovácku čeká začátkem dubna vršovické derby na půdě již zmíněné Slavie.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice