Hlavní obsah

Pocta pro Messiho. Socha v životní velikosti bude stát vedle dalších legend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po argentinském triumfu na mistrovství světa v Kataru se i nadále hrnou pocty na adresu hvězdného kapitána týmu Lionela Messiho. Pětatřicetiletý sedminásobný držitel Zlatého míče se nyní dočkal slavnostního odhalení sochy v životní velikosti v muzeu kontinentální federace CONMEBOL, kde tak napodobil dva slavné předchůdce Pelého a Diega Maradonu.

Foto: Cesar Olmedo, Reuters

Lionel Messi s vlastní sochou v životní velikosti.

Článek

K slavnostnímu momentu došlo během pondělního ceremoniálu v paraguayském městě Luque. Messi se navíc dočkal i repliky trofeje pro mistry světa a také vítěze Poháru osvoboditelů, který s Argentinou ovládl v roce 2021. Ocenění bylo rovněž uděleno dalším jeho spoluhráčům a také trenérovi mistrů světa Lionelu Scalonimu.

„Nikdy jsem o tomhle momentu nesnil ani nepřemýšlel," řekl Messi během ceremoniálu. „Když jsem byl malý, chtěl jsem se stát profesionálním fotbalistou a dělat to, co jsem v životě vždycky miloval. Ušel jsem velmi dlouhou cestu, musel jsem učinit mnoho rozhodnutí a přijmout řadu porážek. Vždycky jsem se ale díval dopředu a šel si za vítězstvím. A to je to nejdůležitější. Člověk musí bojovat za své sny a věřit, že všechno je možné," pokračoval Messi, který Argentinu dovedl ke světovému titulu po dlouhých 36 letech.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Leo Messi (@leomessi)

Vrcholem pondělní události bylo odhalení Messiho sochy v životní velikosti s dresem argentinské reprezentace a titulem mistrů světa v rukou. Socha hvězdného útočníka bude stát v muzeu jihoamerické federace vedle jeho předchůdců Pelého a Diega Maradony. „Děkuji za tuto poctu a za tento krásný okamžik. Bylo to velmi zvláštní a emociální," napsal Messi na sociálních sítích.

Argentinská fotbalová federace navíc o víkendu pojmenovala tréninkové centrum národního týmu v Buenos Aires právě po Messim, který o dva dny později dosáhl na metu 800 vstřelených gólů v kariéře. V reprezentaci se zatím zastavil na metě 99 branek a případná další trefa může znamenat, že jako jediný v argentinské historii dosáhne na hranici 100 gólů.

Reklama

Související témata: