Hlavní obsah

Debakl 0:26? V Řepištích jsem skončil o den dřív. Tohle je odpovědnost jiných, řekl Zavadil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Spory uvnitř klubu TJ Řepiště a konec mecenáše Pavola Bugáně zapříčinily historický výsledek v MOL Cupu. Hráči divizního týmu odmítli k utkání s druholigovým Prostějovem nastoupit, utkání tak odehrál mix tvořený fotbalisty rezervního týmu a dorostenci. Už bez trenéra Pavla Zavadila, který na post rezignoval den před utkáním, Řepiště podlehly favoritovi 0:26.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý fotbalista Pavel Zavadil. Archivní foto.

Článek

„Už Řepiště nevedu, skončil jsem den před zápasem, kdy to přebrala paní Kišová (předsedkyně TJ Řepiště Kateřina Kišová). Další dění v klubu už se mě netýká. Ale nechci to rozebírat, tohle je věc někoho jiného. V Řepištích jsem trénoval, ale už to skončilo," řekl bývalý fotbalista Zavadil.

Utkání ani nesledoval. „Byl jsem v práci. Večer, než jsem šel spát, tak jsem viděl výsledek. Tohle je odpovědnost paní Kišové. To, co ti lidé udělali, pro mě nemá cenu ani komentovat," dodal Zavadil.

Co se v Řepištích, které v úvodním kole MOL Cupu vyřadily Nový Jičín (3:1), vlastně stalo? Podle informací Sport.cz mělo současné vedení v čele s Kateřinou Kišovou neshody s mecenášem Pavolem Bugáněm, který stál za příchodem Pavla Zavadila k týmu. A slovenský podnikatel proto v klubu končí.

O víkendu tým ještě pod vedením bývalého dlouholetého ligového fotbalisty Pavla Zavadila v úvodním kole divize F zvítězil 4:0 ve Valašském Meziříčí. Jeho další účinkování v mistrovské soutěži po pohárové blamáži je ale nejasné.

Sport.cz paní Kišovou nejprve kontaktoval telefonicky neúspěšně. Předsedkyně klubu poté reagovala prostřednictvím sms zprávy.

Vyjádření předsedkyně TJ Řepiště Kateřiny Kišové:
Dobrý den, reaguji na vaši zprávu...na webu a FB TJ Řepiště je k dispozici tiskové prohlášení klubu.
V současné době nemám prostor na komunikaci, neustále probíhají jednání o dalším vývoji v klubu.
Děkuji za pochopení,
Kišová

„Kluci k tomu přistoupili správně," těšilo trenéra Prostějova Šmardu

Při nevídané kanonádě se střelecky prosadilo devět hráčů Prostějova. Útočník Jan Silný, jenž hostuje z Jablonce, vstřelil 11 branek. „Stalo se to, my to neovlivníme. Soustředili jsme se sami na sebe, kluci k tomu přistoupili správně, dělali svoji práci. Že to takto dopadlo, je věc domácího oddílu," uvedl prostějovský trenér Michal Šmarda.

On sám měl především obavy, aby se mu nikdo před víkendovým zápasem ve Fortuna národní lize s Vlašimí nezranil. „Právě v takových zápasech někomu z nešikovnosti podjede noha a je zle. Snažili jsme se vyhnout střetům, nic jsme nepodcenili. Pro nás to byla nepříjemná situace, raději bychom hráli proti kvalitnějšímu týmu. Ale respektovali jsme to, připravili jsme se zodpovědně. A když už jsme nějaký čas v autobuse cestou na zápas strávili, chtěli jsme k tomu přistoupit tak, aby nám to něco dalo," popisoval Šmarda.

Rekordní výsledek 26:0 nepřeceňuje. „Využili jsme ten zápas k tomu, aby si kluci vyzkoušeli nějaké věci, kladli jsme důraz na kvalitní řešení situací. Máme to za sebou, už je to historie a před sebou máme těžkého soupeře o víkendu, takže se soustředíme jen na to," řekl.

Reklama