Hlavní obsah

Děsivý pohárový debakl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Historický debakl přineslo první kolo domácího fotbalového poháru. Divizní nováček Řepiště inkasovalo od Prostějova 26 gólů, jedenáct z nich dal útočník Jan Silný.

Foto: Robert Procházka

Ilustrační snímek.

Článek

Kvůli sporům uvnitř domácího klubu odmítli nastoupit prakticky všichni klíčoví hráči týmu a v improvizované sestavě s řadou dorostenců doplněných o ryzí amatéry z toho byla pro obec z Frýdeckomístecka nedůstojná ostuda.

Druholigový soupeř kanonádu spustil v desáté minutě, už v poločase vedl 12:0 a celkově se na neuvěřitelné nadílce podílelo devět střelců.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený TJ Řepiště_official (@tj_fotbal_repiste)

V tomto kontextu je pak zajímavý přibližně týden starý výrok hráče Oldřicha Byrtuse. Ten po vítězném předkole MOL Cupu v poměru 3:1 nad Novým Jičínem pro ČT sport řekl: „Jsme tady parta, bydlím kousek, u trenéra Pavla Zavadila je vidět, že si prošel ligou. Takže jen samé plusy.“

Na dotaz, kam až by Řepiště chtělo v poháru dojít, odpověděl jasně: „Do finále, Konferenční liga příští rok," vtipkoval. Řada hráčů z týmu prošla Baníkem Ostrava a právě tento souboj by pro ně byl pikantním. „Teď přejedeme Prostějov a Baník bychom si nechali až na finále," hlásal po postupu.

O víkendu přitom tým pod vedením hrajícího kouče Zavadila, bývalého dlouholetého ligového fotbalisty, v úvodním kole divize F zvítězil 4:0 ve Valašském Meziříčí. Jeho další účinkování v mistrovské soutěži po pohárové blamáži je ale nejasné.

1. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Řepiště - Prostějov 0:26, Ždírec nad Doubravou - Zbrojovka Brno 1:4, Kladno - Králův Dvůr 1:0, Hodonín - Vyškov 2:2 po prodl., na pen. 3:5, Hlinsko - Živanice 1:0, Vsetín - Kozlovice 3:1, Slavia Hradec Králové - Chrudim 0:2, Holešov - MILO Olomouc 4:1, Havířov - Unie Hlubina 0:2, Mariánské Lázně - Karlovy Vary 4:0, Čáslav - Admira Praha 1:2 po prodl., Hostouň - Dukla Praha 1:4, Štětí - Ústí nad Labem 2:3, Klatovy - Táborsko 1:6, Újezd Praha 4 - Velvary 0:1, Český Brod - Loko Vltavín 0:3, Havlíčkův Brod - Vysočina Jihlava 0:8, Český Krumlov - Vlašim 0:7, Nespeky - Motorlet Praha 6:3 po prodl., Brandýs nad Labem - Chlumec nad Cidlinou 0:2, Neratovice-Byškovice - Most-Souš 0:1, Katovice - Příbram 1:2, Benátky nad Jizerou - Zápy 0:3, Vítkovice - Třinec 0:4, Petřín Plzeň - Přeštice 2:1, Chomutov - Brozany 0:2.
Zápasy Rýmařov - Hlučín, Kosmonosy - Varnsdorf, Velké Hamry - Přepeře, Hranice - Uničov, Žďár nad Sázavou - Znojmo, Ústí nad Orlicí - Viktoria Žižkov byly odloženy

Reklama