Hlavní obsah

Dukla - České Budějovice 1:3Dynamo otočilo zápas s Duklou a v poháru postupuje, Zbrojovka končí

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté prvoligových Českých Budějovic potvrdili roli favorita a v dohrávce 3. kola domácího poháru MOL Cupu zvítězili na hřišti Dukly 3:1. Druholigový pražský celek po poločase vedl, ale Dynamo překvapení nepřipustilo a třemi brankami v poslední půlhodině stav otočilo.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Budějovic se radují z góluZleva Martin Sladký a autor branky Mick van Buren.

Článek

Domácí poslal na Julisce ve 32. minutě do vedení střelou k tyči Buchvaldek. V 61. minutě ale srovnal Brandner a závěr už ovládl jihočeský favorit. V 80. minutě z penalty otočil stav Bosňan Čolič a v poslední ze tří nastavených minut přidal pojistku střídající nizozemský útočník Van Buren, který trefil prázdnou branku poté, co se domácí gólman vydal podpořit ofenzivu.

Ve čtvrtek zkompletuje 3. kolo poháru dohrávka mezi Vyškovem a prvoligovým Zlínem. Z týmů z nejvyšší soutěže už tento ročník MOL Cupu opustila dvojice Pardubice a Liberec. Los osmifinále je na programu v příštím týdnu.

3. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Dukla Praha - Dynamo České Budějovice 1:3 (1:0)
Branky: 32. Buchvaldek - 61. Brandner, 80. Čolič z pen., 90.+3 Van Buren.
Č. Budějovice: Šípoš - Čolič, Havel, Novák, Skovajsa - Vais (63. Hellebrand), Javorek (90. Sladký) - Brandner (63. Hora), Mihálik, Tolno (63. Mršič) - Bassey (85. Van Buren). Trenér: Horejš.
Varnsdorf - Zbrojovka Brno 4:2 po prodl. (2:2, 1:1)
Branky: 24. Kouřil, 79. vlastní Hrabina, 97. Kocourek, 115. Schön - 45. Hladík, 77. Řezníček.

Reklama

Související témata: