Hlavní obsah

Favorité v osmifinále MOL Cupu vyhořeli. Klidný postup slaví Sparta

Aktualizováno

Třemi středečními zápasy pokračovalo osmifinále fotbalového MOL Cupu. Mladá Boleslav si překvapivě poradila s lídrem tabulky Plzní, zvítězila 2:0. Nečekaným výsledkem skončil i druhý duel, v němž ostravský Baník nestačil na Hradec Králové a padl 1:2. Pohodovou výhru slaví Sparta, která zvítězila na hřišti Teplic 2:0. Už v úterý postoupili do čtvrtfinále tuzemské pohárové soutěže fotbalisté Bohemians po výhře 1:0 nad druholigovou Jihlavou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

První poločas mezi fotbalisty Mladé Boleslavi a Plzně příliš šancí nepřinesl. Největší příležitost ke skórování měl v poslední minutě úvodní pětačtyřicetiminutovky Daniel Fila, Staňkovu branku však z dobré pozice netrefil.

Druhý poločas začali mnohem lépe domácí a byli také brzy odměněni. V 55. minutě se k míči dostal Ewerton a přesnou ranou k pravé tyči poslal Boleslav do vedení. A ještě hůře bylo Západočechům o čtyři minuty později. Po rychlé akci se parádní střelou do pravého horního růžku prosadil Jurásek a svěřenci Karla Jarolíma vedli už o dvě branky.

Foto: Vít Černý, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu, vpravo jeho autor David Jurásek.

V 75. minutě zahodil velkou příležitost k zredukování stavu Čermák, ani on však Šedovu branku netrefil. O minutu později šel po druhé žluté kartě ven domácí kapitán Marek Matějovský a domácí dohrávali zápas v deseti. Plzeňští však z početní převahy nic nevytěžili, prohráli 0:2 a s MOL Cupem se loučí.

Baník skončil na Hradci

Fotbalisté Baníku hostili v osmifinále MOL Cupu Hradec Králové, ale v prvním poločase roli favorita neplnili. O jedinou branku se postaral v 29. minutě Harazim a poslal „Votroky" do překvapivého vedení.

Slezané se vyrovnání dočkali v 51. minutě, když se prosadil Buchta. O deset minut později však mohli začít po trefě Prekopa s dobýváním hostující branky znovu. Na vyrovnání však již domácí nedosáhli a s MOL Cupem se loučí už v osmifinále po porážce 1:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V popředí zleva Daniel Tetour z Ostravy a Dominik Soukeník z Hradce Králové.

Sparta dominovala v Teplicích

Klíčový moment utkání mezi domácími Teplicemi a Spartou přišel v 18. minutě utkání, kdy byl po faulu na Minčeva v pokutovém území vyloučen Švanda a Karlsson se z pokutového kopu nemýlil.

Letenští od té doby jasně kontrolovali zápas. Pulkrab ani Karabec sice ještě Grigara nepřekonali, Dočkal se však v 39. minutě střelou ze střední vzdálenosti nemýlil a favorit šel do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Druhý poločas se hrál podle not Pražanů. Zvýšit náskok mohl Vindheim i Dočkal, ani jednou však Grigar zasahovat nemusel. Letenští už utkání dovedli k pohodové výhře 2:0 a postupují do čtvrtfinále.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

David Moberg Karlsson ze Sparty z penalty překonává Tomáše Grigara v brance Teplic.

Výsledky středečních zápasů osmifinále MOL Cupu:
Mladá Boleslav - Plzeň 2:0
Branky: 55. Ewerton, 60. Jurásek
Ostrava - Hradec Králové 1:2
Branky: 51. Buchta - 29. Harazim, 61. Prekop
Teplice - Sparta 0:2
Branky: 18. Karlsson, 39. Dočkal

Reklama