Hlavní obsah

Fotbalová kometa z Řepišť uhasíná. Mecenáš skončil, vedení klubu jej obvinilo z hulvátství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen nevídaným debaklem 0:26 v úvodním kole MOL Cupu s druholigovým Prostějovem žije den po zápase dvoutisícová obec Řepiště ležící mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Místní usilovně řeší, co s fotbalovým klubem, který slavil v posledních třech letech tři postupy do vyšší soutěže, bude dále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Áčko, hrající divizi, je aktuálně bez trenéra. Pavel Zavadil po neshodách vedení s jeho přítelem mecenášem Pavolem Bugáněm u týmu den před pohárovým utkáním složil funkci. Nejasný je také osud hráčů, kteří odmítli proti Prostějovu nastoupit.

„Řepiště už nevedu, skončil jsem den před zápasem, kdy to přebrala paní Kišová (předsedkyně TJ Řepiště Kateřina Kišová). Další dění v klubu už se mě netýká. Ale nechci to rozebírat, tohle je věc někoho jiného. V Řepištích jsem trénoval, ale už to skončilo," řekl bývalý fotbalista Zavadil.

Kišová nejprve na telefonát ani smsky Sportu.cz nereagovala, v odpoledních hodinách pak klub na sociálních sítích zveřejnil vyjádření, v němž oznámil ukončení spolupráce se sportovním manažerem týmu Pavolem Bugáněm.

„Výbor TJ Řepiště vyjadřuje hluboké politování a zklamání nad postojem sportovního manažera, trenéra i hráčů A týmu, kteří se rozhodli nenastoupit k pohárovému utkání, jenž mělo být opravdovým svátkem pro obec i naší Tělovýchovnou jednotu. Vedení klubu nemůže, ani nechce ustoupit tomuto vydírání, kterým vyvrcholilo absolutně nepřípustné jednání sportovního manažera A týmu. Stále častěji obcházel zvolený výbor, svým hulvátským chováním urážel většinu členů vedení Tělovýchovné jednoty a absolutně nerespektoval pravidla slušné oboustranné komunikace. Vedení klubu tímto s panem Bugáněm ukončuje spolupráci," stojí v prohlášení vedení fotbalového klubu TJ Řepiště.

Klub v minulém týdnu vstoupil do divizní soutěže výhrou 4:0 ve Valašském Meziříčí, otázkou je, zda bude schopný soutěž dohrát. Nejbližší utkání v Divizi E má hrát Řepiště v sobotu doma proti Břidličné.

„Uděláme vše pro důstojné pokračování A týmu v divizní soutěži. Chceme se všemi hráči, kteří budou chtít pokračovat, projednat podmínky další spolupráce a zajistit pokračování řepišťského fotbalu," uvedlo v prohlášení vedení TJ Řepiště.

Fandové ale v zářnou budoucnost přestávají věřit. „Vyjádření je to obecné, nic neříkající a ničím vlastně nepodložené. Taková ta konstruktivně diplomaticky napsaná slova o NIČEM. Výbor TJ by měl skočit do ledové kádě, ať se vzpamatuje. Každá jiná vesnice Vám tenhle fotbal záviděla. P. Bugáň nalákal diváky z okolního Frýdku-Místku i nedalekých vesnic," napsala na sociální síti Nikol Zemanová.

Alois Žídek poukázal na nedávný soulad v místním zpravodaji. „Ve zpravodaji je článek o tom, jak Řepiště mohou být zase na co pyšné, podepsaný předsedou TJ. Žádná informace o arogantním jednání pana Bugáně. A náhle výbor rozhodne, že pan Bugáň už vlastně nerespektoval pravidla slušné oboustranné komunikace dávno předtím. Byl jsem na zmíněných utkáních a nic špatného jsem nepozoroval. Proč vedení nechalo zmíněného manažera tvořit tým pro novou sezonu?" podivoval se.

Reklama