Hlavní obsah

Hrdinové Slavie: Jurečka se před finále pošťouchne se Sadílkem, Douděra viděl celý vesmír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár vteřin dělilo fotbalovou Slavii od vyřazení z MOL Cupu, sešívaní v semifinále domácího poháru ve vršovickém derby s Bohemians prohrávali 1:2, ale v šesté minutě nastavení základní hrací doby vyrovnal Ondřej Lingr a v prodloužení rozhodl Václav Jurečka. „Zavřel jsem oči, naštěstí jsem nepřestřelil. Spálil jsem strašně moc šancí, výkon nebyl optimální, ale jsem rád, že jsem dal gól a že jsme postoupili,“ vykládal Jurečka po hektickém postupu a výhře 3:2 v prodloužení. Slavia potká ve finále Spartu, ještě předtím se s ní utká v lize, oba zápasy se odehrají na Letné. „Čekají nás dvě těžká derby, musíme se připravit,“ prohlásil osmadvacetiletý útočník.

Byla to reklama na fotbal, pochvaloval si Jaroslav Köstl. Ten zápas měl prostě všechno!Video: Sport.cz

 
Článek

Jurečka může jako jediný ze slávistického kádru triumf v poháru obhájit, před rokem se v dresu Slovácka ve finále proti Spartě dokonce trefil a přispěl k výhře 3:1. „Rád bych si to zopakoval, nebudu lhát," usmál se. Ze současné Sparty s ním tehdy nastupoval záložník Lukáš Sadílek, jenž pár hodin předtím také skóroval v semifinále proti Českým Budějovicím (2:0). „Musím si s ním napsat, asi se trošku pošťouchneme. Uvidíme, těším se na to, ať vyhraje ten lepší," uvedl.

Jurečka byl jednou z velkých postav dramatické řeže v Edenu. Skvělý zápas odehrál i křídelník a pak bek David Douděra, jenž v první půli vyrovnával na 1:1 a v nastavení připravil branku na 2:2 Lingrovi. „Byl to omyl. Asistenci hlavou mám snad poprvé v životě. Ale prohrávali jsme, říkal jsem si, že nějakou haluz tam musím dostat. Vyčíhal jsem si to," líčil Douděra.

Emotivního hráče, který pendloval na pravé straně, totálně pohltila euforie. „Viděl jsem v tu chvíli celý vesmír, bylo to úžasné. Pro tohle hraje člověk fotbal. Pro lidi, pro tu radost. Když jsme dali gól na 2:2, díval jsem se jen kolem sebe na lidi, jak šílí. To mě nabíjelo," konstatoval borec, jenž si nedávno odbyl i premiéru za národní tým.

„Kdyby mě nebolelo tříslo, odehrál bych možná dalších devadesát minut. Já tuhle sílu a energii z tribun hodně vnímám, strašně mi to pomáhá. Ani jsem nevěděl, co mám dělat. Musel bych se asi úplně roztříštit, abych všechny objal. Těším se na finále," chrlil ze sebe energicky.

Po utkání se po gratulaci od táty dokonce dojal. „S bráchou nás vychovával, odmalička nás podporuje. Je to zadostiučinění, celá rodina má radost. Neudržel jsem to, hřeje mě to na srdíčku," povídal Douděra.

Slávisté ocenili i výkon houževnatých Bohemians. „Klobouk dolů, jaký zápas tu odehráli. Všechna čest, ne nadarmo jsou čtvrtí v lize. Hráli fakt dobře," ocenil Douděra. „Zaslouží respekt. Sezonu mají fantastickou, znám trenéra Veselého, který je výborně připravil. Smekám před nimi, dvakrát vedli. Postup ale bereme my, musí to být pro ně teď hodně těžké," přidal Jurečka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.