Hlavní obsah

Zápotočný po vyřazení: Na kdyby se nehraje, Sparta ukázala formu. Vyloučení už budeme muset řešit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je konec. Sen o pohárovém finále se fotbalovým Českým Budějovicím rozplynul. „Zaslouženě, soupeř byl lepší,“ poznamenal Tomáš Zápotočný, jeden z trenérů Dynama, po porážce 0:2 v semifinále MOL Cupu na Spartě. Jihočeskému týmu teď zůstává už jen liga a perné bitvy o záchranu: pět kol před koncem základní části je jedenáctý se čtyřbodovým náskokem na barážovou hranu.

Rozladěný trenér Tomáš Zápotočný. Je neakceptovatelné, abychom za sezonu dostali devět červených karetVideo: Sport.cz

 
Článek

V pohárovém osmifinále jste v pohodě vyřadili Hradec Králové a ve čtvrtfinále jste porazili Brno, ovšem rozjetá Sparta vás zastavila. Čím to?

Ukázala formu, kvalitu i efektivitu. Rozhodl už první gól na konci první půle. Bylo by to možná trochu jiné, kdyby Roman Potočný proměnil svoji tutovku za stavu 0:0, ale to jsou jen kdyby. Jsem smutný.

Co tenhle zápas pro vás znamenal v kontextu celé sezony?

Nebrali jsme ho na lehkou váhu a chtěli jsme postoupit do finále, pro Dynamo by to byl historický úspěch. Na Spartě jsem hrával a dneska přišlo 11 tisíc lidí, užili jsme si to. Teď je ale konec, jsme hlavou zpátky v lize a jdeme dál. Potřebujeme se zachránit a dobře se připravit na nedělní domácí utkání s Teplicemi. Ve čtvrtek nás čeká klasický pozápasový trénink, pojedeme ve stejném režimu jako každý týden.

Ještě k pohárovému semifinále: co říkáte na to, že jste po vyloučení kapitána Martina Králika v nastavení druhé půle znovu dohrávali v deseti? Pro Dynamo to byla už devátá červená karta v sezoně.

Jednoznačně nesmyslný zákrok. Je neakceptovatelné, abychom měli tolik červených karet. Jsem z toho rozladěn, interně si to vyhodnotíme. Už v minulém zápase ve Zlíně přišla červená karta ve třicáté vteřině, tohle prostě nejde. V lize hrajeme o sestup, jsem naštvaný na Havla (červená karta ve Zlíně) i na Králika. Jsou to nejzkušenější hráči a opory Budějovic, budeme si muset s nimi rázně pohovořit.

Dá se čekat, že Králik bude minimálně v jednom zápase chybět. Jak zásadní ztráta to pro vás je?

Je to velká ztráta, ale mladý Čoudek dneska zahrál zajímavě a doufám, že Havel dostane za blbost ve Zlíně stopku jen na jeden zápas. Uvidíme, disciplinárka zasedá ve čtvrtek. Máme k dispozici i jiné hráče a věřím, že zápas s Teplicemi zvládneme. Vůbec nemám strach.

Když jste zmínil osmnáctiletého stopera Ondřeje Čoudka, potěšil vás?

Z výkonu našich mladých si odnáším pozitivní dojmy. Čoudek to zvládl neskutečně, je to mládežnický reprezentant a proti Spartě náš nejlepší hráč. Jsem za něj rád a dokážu říct, že v příštím zápase stoprocentně bude hrát.

A co další teenager, devatenáctiletý útočník Libor Bastl? Hrál svůj první ostrý zápas za áčko a neztratil se.

Správně, neztratil se. Od rychlostních typů Zajíce či Čavoše jsme chtěli, aby presovali stopery Sparty. Po první půli jsme prohrávali a protože nám chybějí zranění útočníci Adediran s Matouškem, nabízel se právě Bastl. V béčku se jeví výborně, je gólový a i na Spartě měl různé zajímavé průniky. Je to rychlostní typ a má dobrou techniku. Zápas na Spartě pro něj určitě byl obrovský zážitek a věřím, že jeho výkony půjdou nahoru.

Reklama