Hlavní obsah

Jedno mužstvo bude slavné, druhému zbydou oči pro pláč, ví kouč Sparty Vrba před pohárovým finále proti Slovácku

Klenot fotbalistů Sparty Adam Hložek, který kvůli zranění vynechal o víkendu nepodařený ligový duel s Hradcem Králové, nebude Pražanům ve středečním finále MOL Cupu proti Slovácku (od 19 h v Uherském Hradišti) s největší pravděpodobností chybět. „Chystá se na předzápasový trénink. Po něm se rozhodne, zda Adam nastoupí,“ sdělil kouč letenského týmu Pavel Vrba.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Sparty Pavel Vrba na tiskové konferenci k finále MOL Cupu.

Článek

Pohárové finále vnímá jako jedno z nejdůležitějších utkání v sezoně. „Po něm bude jedno mužstvo slavné, druhému zbydou oči pro pláč. Slovácko má výhodu domácího prostředí a bude těžkým soupeřem, což dokazuje v lize i v poháru. Nám už ale v sezoně některé klíčové zápasy vyšly a věříme si i tentokrát. Přijeli jsme do Hradiště vyhrát," tvrdí.

Vrba prozradil, že si v poslední době nevolal se středopolařem Slovácka Milanem Petrželou, s nímž má z doby společného působení v Plzni nadstandardní vztahy. „Vím, že Milan nebyl v posledním ligovém utkání v základní sestavě. Nepřipadlo mi ale vhodné, abychom spolu hovořili před tak důležitým zápasem. Ale klidně si zavoláme po utkání. Nebo ho rozebereme u malého piva," konstatoval a dodal, že by se tomu nebránil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Pavel Vrba (uprostřed) se sparťany při tréninku před finále MOL Cupu.

Podle sparťanského obránce Dávida Hancka už Letenští hodili remízový duel s Hradcem za hlavy. „Zanalyzovali jsme si chyby a teď už se stoprocentně koncentrujeme na pohár. Věříme, že jsme na finále se Slováckem dobře připraveni. Čeká nás mimořádně důležité utkání, které se nedá srovnat s běžným ligovým střetnutím. Všichni víme, o co hrajeme, a moc se už těšíme. Bylo by krásné zvednout pohár nad hlavu," svěřil se. Moc se mu nelíbí, že se bitva o cennou trofej odehraje na hřišti jednoho z finalistů. „Myslím, že skoro nikde v Evropě to takhle není," domnívá se.

Zaznamenal aktuální výtečnou střeleckou formu hradišťského útočníka Jurečky. „Musíme si na něj dát pozor," má Hancko jasno. Je ochotný vzít na sebe zodpovědnost v případě penaltového rozstřelu. „Snad k němu nedojde. Ale nemám problém jít desítku kopat," je připravený ujmout se exekuce.

Ani trenér Slovácka Martin Svědík netají, že také v případě jeho celku jde o klíčový duel sezony. „Nemyslíme na výhodnější nasazení do evropského poháru, ale chceme hlavně získat trofej," říká rezolutně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík na tiskové konferenci k finále MOL Cupu.

Moc se mu nelíbí, že se objevila v médiích informace, že Sparta láká do svého mužstva hradišťského záložníka Lukáše Sadílka. „Asi si každý domyslí, proč se to objevilo zrovna dva dny před pohárovým finále," spatřuje v tom Svědík záměr rozhodit jeho tým. K dispozici bude mít i defenzivního záložníka Daníčka, který kvůli zranění nedokončil sobotní ligové střetnutí s Baníkem.

Reklama