Hlavní obsah

Smolný návrat kapitána. Gebre Selassie má zlomenou nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři zápasy Liberci kvůli těžší viróze kapitán Theo Gebre Selassie chyběl, ale vrátil se ve čtvrtfinále domácího poháru proti Spartě. Comeback však byl jepičí. Po půlhodině hry ze hřiště odkulhal. V souboji s Lukášem Haraslínem utrpěl zlomeninu nohy. Jeho tým navíc prohrál po penaltovém rozstřelu 2:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Theodor Gebre Selassie ze Slovanu Liberec si v souboji se Spartou zlomil nohu.

Článek

„Kapitán Liberce se po nemoci vrací v pravý čas," hlásal Slovan před výkopem čtvrtfinále se Spartou na sociálních sítích. Jenže návrat zkušeného fotbalisty trval jen půlhodinu. Osudným se bývalému reprezentantovi stal souboj ze 31. minuty.

Haraslín při snaze o kličku narazil v pádu do šestatřicetiletého Gebre Selassieho. Rozhodčí Ladislav Szikszay vyhodnotil souboj jako faul libereckého hráče. Gebre Selassie pokračoval ve hře, ale po krátké chvíli si lehl na trávník a stáhl kapitánskou pásku. Místo něj na hřiště nastoupil Valenta.

„Už byl na rentgenu a bohužel má zlomenou nohu," přiznal kouč Liberce Luboš Kozel. Podle informací Sport.cz jde o zlomeninu v oblasti kotníku.

„Mrzí mě, že jsme přišli o dalšího hráče. Theo má zlomenou nohu, takže ho čeká operace a je mimo. Bohužel jsme přišli o dalšího obránce. Navíc to bylo odpískané jako jeho faul, což mi hlava nebere," řekl na tiskové konferenci Kozel už šeptem, neboť v průběhu dramatického utkání téměř ztratil hlas.

Theo Gebre Selassie má v Liberci smlouvu do konce sezony, ve které se na hřiště už pravděpodobně nevrátí. Je tak otázkou, zda nešlo o poslední zápas jeho bohaté kariéry...

Reklama

Související témata: