Hlavní obsah

Krejčí použije před finále Dočkalovu mantru. Nechá mu Mabil případnou penaltu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ze tří dílů jarních derby, tentokrát při vyvrcholení MOL Cupu. Letenští fotbalisté si zahrají finále poháru potřetí za poslední čtyři sezony. Poslední triumf získali v roce 2020, zatímco loni na Slovácku utrpěli porážku 1:3. „Pamatuji si vítězné i prohrané finále. Moc dobře vím, co chci zažívat tentokrát. Pamatuji si, co říkával Bořek Dočkal. Že tyhle trofeje tvoří největší pouto hráčů ke klubu a k týmu. Jeho slova budu v kabině nejvíc zmiňovat. Věřím, že k finále tak přistoupíme,“ avizuje Ladislav Krejčí mladší, že použije mantru svého předchůdce s kapitánskou páskou Sparty.

Tyto úspěchy a trofeje nejvíc tvoří pouto ke klubu, říkal to už Bořek, připomíná Ladislav Krejčí. Půjde na penaltu? Video: Sport.cz

 
Článek

O víkendové ligové drama v Liberci přišel, kvůli disciplinárnímu trestu nehrál. Kapitán je v poslední době spolehlivým penaltovým exekutorem. U Nisy měl nečekanou alternaci. Australský reprezentant Awer Mabil proměnil v závěru pokutový kop hned dvakrát.

Otázkou tedy je, kdo by si vzal míč ve finále - v případě, že by Sparta penaltu kopala a byli by v tu chvíli oba na hřišti.

„Nechte se překvapit. Trenér určuje exekutory, při zítřejší přípravě se dozvíme, jestli dostanu šanci, nebo ne," usmívá se Ladislav Krejčí mladší.

Sparta jako jediná na jaře ještě stále v soutěžním zápase neprohrála. V poslední době už ale nemá takovou formu jako v období, kdy v lize doháněla velkou ztrátu.

„Mám pro to odůvodnění. Soupeři si berou čím dál tím víc materiálu na nás, jsou lépe připravení. Musíme tedy hledat další způsoby, to je jeden důvod. Nějaká rotace v sestavě taky proběhla, ale máme dostatečně silný kádr. Pořád sérii bez porážky potvrzujeme, i když třeba ne tak jasně jako dřív," líčí letenský kapitán.

Ladislava Krejčího přemohly po derby emoce. Dvakrát dorovnat skóre, to jsem tady dlouho nezažil!Video: Sport.cz

Sparta má jako hůře postavený tým na pohárovém žebříčku finále doma, oba rivalové však dostali pro své fanoušky stejný počet vstupenek. Výhodou Letenských může být, že zatímco oni v Liberci zápas otočili a vrátili se na čelo tabulky, sešívaní doma ztratili s Hradcem Králové

„Do zápasu jdeme oba týmy stejně namotivovaní, se stejným chtíčem získat pohár, navíc v derby. Stadion bude v hledišti napůl, to jsem tady ještě nezažil. Těšíme se, uvidíme, kdo bude mít větší výhodu," přemítá Krejčí.

Vítěz poháru by každopádně měl získat mentální pohodu pro ligovou nadstavbu, který startuje hned o víkendu.

„Určitá výhoda to bude, ale je to boj na dvou frontách. Může to být plus, cesta je dlouhá. Po finále pak půjde o udržení koncentrace, přepnout zpátky, uvědomit si cíle, jaké máme," poukazuje Krejčí.

Reklama